İzmir Kısa Film Festivali Sona Erdi

Bu yıl 19’uncu kez düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.

  • 0
  • 517
İzmir Kısa Film Festivali Sona Erdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 19’uncu kez düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi. Festivalde özel seçkilerle beraber 400’ün üzerinde kısa film ücretsiz olarak seyirciyle buluşturulurken;  festivaldeki atölye çalışmaları, söyleşiler ve etkinlikler büyük ilgi gördü. Gösterimlere ve etkinliklere 20 binin üzerinde sinemasever katıldı. Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sinema Genel Müdürlüğü başta olmak üzere İFTYD, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Migros ve Folkart’ın destekleri ile gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 30 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. İzmir Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Konak Sineması ve Tarık Akan Gençlik Merkezi olmak üzere 4 farklı merkezde 6 salonda yapılan gösterimler İzmir halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

‘BUCA'DA MUHTEŞEM AÇILIŞ’
Festivalin açılış töreni, Buca’yı 365 gün kültür ve sanatla buluşturmak üzere Buca Kültür ve Sanat Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan Buca’nın tarihi köşklerinden biri olan Hacı Davut Fargoh Malikanesi’nde yapıldı. Buca Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan açılış törenine, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, festivalin jüri üyeleri, yerel yönetimlerin temsilcileri, ünlü konuklar ve festivalde yarışan yönetmenler ile oyuncular katıldı.

‘FESTİVALDE FİLM SEÇKİLERİ’
Film gösterimleri, ana gösterim salonu Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat olmak üzere, Konak Sineması ve Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezinde ücretsiz olarak gerçekleşti. Romanya, Venezuela, Almanya, Macaristan, Bulgaristan, İsrail, Polonya ve Çin’den özel seçkiler ile kısa filmler İzmirli sinemaseverler ile buluştu.

SÖYLEŞİ ve ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Festivale katılan ünlü konuklar ile yapılacak söyleşilerin yanı sıra kamera önü oyunculuk, görüntü yönetmenliği ve post prodüksiyon konularında düzenlenen ücretsiz workshoplar sayesinde, kısa film konusunda her alanda eğitim sağlanmış oldu. Etkinliklerde ünlü oyuncu Ana Ularu, başarılı yönetmen Emin Alper, menajer ve yazar Tümay Özokur söyleşileri ve Arda Yıldıran ile aynasız makineler atölye çalışmaları yapıldı. Ayrıca Fongogo ile kitlesel fonlama ve aternatif bütçe konuları konusunda kısa filmcilere bilgiler verildi.

‘GÖRKEMLİ ÖDÜL TÖRENİ’
Oyuncu Hakan Bilgin'in sunuculuğunu yaptığı ödül töreni, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi. İzmir Fuar Alanı’nda yapılan ödül töreninde 15 kategoride Altın Kedi ödülleri sahiplerini buldu.
İzmir Kısa Film Festivali direktörü Yusuf Saygı, “Tüm İzmir’in bizi desteklediğini biliyor, hissediyoruz. Salonları dolduran, ilgilenen, destek olan herkese teşekkür ederiz. Özellikle bu yıl mükemmel bir çalışma gösteren ekip arkadaşlarımı kutluyorum. Sinema İzmir’e çok yakışıyor, hep beraber İzmir’i sinemayla daha iyi tanıtabiliriz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Çin Kısa Film Festivali ile birlikte yapılan çalışmalar ile İzmir’i 2 milyar kişiye tanıttıklarını belirtti.
Yarışmada, Emin Alper, Funda Eryiğit, Emel Çölgeçen, Enis Köstepen, Meryem Yavuz, Massimiliano Nardulli, Ana Ularu, Batu Şener, Tsanko Vasilev, Saeid Nejati, Prof. Dr. Alev Parsa, Hayri Çölaşan, Tahsin İşbilen, Berat İlk, Sidar Serdar Karakaş, Emrah Erkanı, Doğuş Algün jüri üyeliği yaptı.

Altın Kedi Ödülünün sahipleri ise şöyle:
En iyi animasyon:    Fabrika – Batuhan Köksal
En iyi belgesel:     Kurbağa Avcıları – Batuhan Kurt
Jüri Özel uluslararası kurmaca:   After – Hanna Jalali
Uluslararası Kurmaca kategorisi:
1.’lik ödülü:     Christmas Gift – Bogdan Muresanu
2.’lik ödülü:     Lucy – Roberto Gutierrez
3.’lük ödülü:     Gray Umbrella – Mohammed Poustindouz
Ulusal Kurmaca
En İyi Kurgu:     Her Şey Yolunda – Metehan Şereflioğlu
En İyi Görüntü:     Kefaret Yağmuru – Veysel Çelik
Umut Vaat eden Genç:    Her Şey Yolunda - Arda Yeşillikçi
Kısa Film Yönetmenleri Drn. Ödülü:  Kimse Elimi Tutmasın – Cenk Ertürk
Jüri özel ulusal kurmaca ödülü:   Sana İnanmıyorum Ama Yer Çekimi Var – Umut Subaşı
Migros Gençlik Ödülü :    Pantor – Tahsin Özmen
1.’lik ödülü :    Her Şey Yolunda – Metehan Şereflioğlu
2.’lik ödülü:     Kaset – Serkan Fakılı
3.’lük ödülü:     Gümüş – Deniz Telek

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv