İzmir körfezi çiçek açtı

  • 0
  • 820
Yazı Boyutu:

*İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından düzenlenen“DTO İzmir Atatürk Kupası Yat Yarışları”, Karşıyaka Yelken Tesisleri’ndegerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. Yarışmada birinciliği Urla YelkenKulübü kazandı.     

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesikoordinesinde Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü, Türkiye Yelken Federasyonu veİzmir İl Yelken Temsilciliği katılımıyla düzenlenen “İMEAK DTO İzmir ŞubesiAtatürk Kupası Optimist Takım Yarışları”, denizciliğe ve yelken sporuna gönülverenlerin katıldığı ödül töreni ile tamamlandı. 

Karşıyaka Yelken Kulübü’nde düzenlenentörene, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan YardımcısıDoç..Dr.Durmuş Ali Deveci ile öğretim üyeleri, denizcilik kuruluşlarınınyöneticileri, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu ile denizseverler  katıldı. Yarışmaya, toplam 8 yelkenkulübünden toplam 40 sporcu katıldı. Urla Yelken Kulübü (2. takım)nün birinciolduğu yarışmada Karşıyaka Yelken Kulübü ikinci, Urla Yelken Kulübü (1. takım)ise üçüncü oldu.  

Yarışmanın ödül töreninde konuşan DenizTicaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmirKörfezi’nde gerçekleşen ve iki gün süren yarışmaya katılan tüm yarışmacılarınbüyük mücadele verdiğini belirterek, gösterdikleri başarıdan dolayı kendilerineteşekkür etti. 

Yelken sporuna katılım arttıkça, denizleritanıma ve sevme imkânının doğacağını, bilinçli denizcilerin yetişeceğinivurgulayan Öztürk, “Denizci Millet olmadan, Denizci Ülke olunmaz. Denizcimillet olmanın temelinde önce denizleri kullanmak yatar. İzmir Körfezinebaktığımızda çoğu zaman sadece yük ve konteyner gemilerinin olduğunugörüyorduk. Bu gemilerin yanına yelkenlileri eklemek amacıyla yola çıktık.Gelin bir kez daha Atamızın denizcilikle ilgili olarak bize hedef gösterdiğisözlerini hatırlayalım: En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı deniz ileçevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci milletyetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz.Denizciliği Türk’ün milli Ülküsü Olarak Düşünmeli ve Onu Az ZamandaBaşarmalıyız” diye konuştu.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv