İzmir Otokros Kupaları sahiplerini buldu

Ege Asal Metal sponsorluğunda Aydın Otomobil Sporları Kulübü'nün düzenlediği “İzmir Otokros Kupası” Ödülleri sahiplerini buldu. Otomobil sporlarına ilgi duyan herkesin katılımına açık olan ödül gecesi, Folkart Towers Çarşı'da bulunan “Elma Standart Club” ev sahipliğinde gerçekleşti ve toplam 4 kategoride 12 sporcu ödül aldı.

  • 0
  • 1.050
İzmir Otokros Kupaları sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in maddi ve manevi destekleriyle 3 Nisan, 1 Mayıs  ve 9 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleşen ve 37 sporcunun Otokros Yarışları ortalaması sonucu 2016 Kategori 1’de Alper Akgün birinci, Bedri Kolsallayan ikinci, Burak Güngör üçüncü, Kategori 2’de Yiğit Yalçın birinci, Bahadır Sevinç ikinci, Gizem Görgün üçüncü oldu. Kategori 3’te ise Tibet Arbak birinci, Göktuğ Tuncay ikinci, Mustafa Sözkesen ise üçüncü olurken, Kategori Bayanlar’da ise Gizem Görgün birinci, Funda Aral ikinci, Şebnem Kara ise üçüncü oldu.

Uzun yıllar bu sporu yapmış biri olarak, sponsor desteğinin önemini çok iyi bildiğini ve Ege Asal Metal olarak spora ve sporculara her türlü desteği vermeyi kendilerine görev kabul ettiklerini belirten Mithat Diker, daha fazlasını sunmanın en büyük hedefleri olduğunu belirterek, “Sporcuların yetişmesi için Ege Asal Metal Ralli Merkezi’ni ve otokros parkurunu yaptık ve bu tesise  önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Sporcularımızdan gelen istek üzerine ralli merkezimizde bir sıçrama noktası oluşturup viraj içlerini de betonlayarak parkurumuzu daha hızlı hale getirmeyi hedefledik. En büyük hedefim İzmir'e yeni pilotlar kazandırmak. Bu hedef doğrultusunda düzenlenen Kadınlar Challenge bu yıl daha da ilgi çekecek şekilde sürprizlerle yeniden planlanıyoruz” dedi.

2012 yılından itibaren desteklediği İzmir Kupasına desteğinin sürdürdüğünü ifade eden Mithat Diker, “Federasyon İzmir il temsilcisi, aynı zamanda Ege Asal Motor Spor direktörü olan Enis Alpsoy ile birlikte kupada yapılacak 3 otokros yarışına, bu yıl bir toprak tırmanma yarışı ekleyerek yarış sayısını dörde çıkarttık. Bu sezon 9 nisanda başlayacak yarışta kupanın adı ‘İzmir Otokros ve Tırmanma Şampiyonası’ oldu. Otomobil sporlarına kazandırdığımız yeni sporcular İzmir Otokros yarışında rekabeti ve süprizleri beraberinde getirdi. Onlara camiamıza hoş geldin diyor, başarılar diliyorum.  Menderes Belediyesi  desteği ile yapılan ortak çalışmalarla bu yıl sporcu ve seyirci sayısını daha da çok arttırmak istiyoruz” diye konuştu.  

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv