İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi 7. Sanat ve Kültür Festivali Başlıyor

  • 0
  • 1.012
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği; resim yarışmaları, söyleşiler ve sergilerden oluşan Sanat ve Kültür Festivalleri’nin yedincisi 08-09 Mayıs  2013 tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin birinci günü İzmir Özel Saint-Joseph Lisesinde, ikinci günü ise Fransız Kültür Merkezi’nde etkinlikler düzenlenecek.
 
İlköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen resim yarışmasında yarışmacılar, 08 Mayıs 2013 tarihinde Saint Joseph Lisesi bahçesinde klasik ve enstrümantal müzik eşliğinde “Su" teması üzerine serbest teknikle resimler yapacak. Yapılan resimler 09 Mayıs 2013 günü Fransız Kültür Merkezi’nde sergilenecek.
 
Sodexo, Arkas Holding, Fransız Kültür Merkezi, Esen Kırtasiye ve Yakın Kitabevi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin, Prof. Dr. Halil Yoleri, Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu, Öğr. Gör. Mahmut Durmuş, Ressam Resul Aytemür ve İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülin Altuner’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda eserlerin aldıkları ödüller, 09 Mayıs 2013 günü Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile birlikte sahiplerini bulacak. Festivalin ikinci günü, etkinlik kapsamında Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Kaya Özsezgin ve Prof. Dr. Büyamin Özgültekin ve Ressam Resul Aytemür’ün katılımıyla “Sanat, Sanatçı ve Doğa” konulu söyleşi düzenlenecek.
 
Sanatı öğrencilerle buluşturan Saint-Joseph’in sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiği bu etkinlikte, açılışı yapılacak olan İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi öğrencileri sergisi, 13 Mayıs 2013 tarihine kadar Fransız Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv