İZMİR SENFONİ DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST POMMIER’E EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

  • 0
  • 1.207
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile 27 Nisan 2012 Cuma Akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkez’inde bir konser gerçekleştirecektir.
 
Orkestra’yı 1978 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon bölümünü Prof. Ercivan Saydam’ın öğrencisi olarak bitiren Ender Sakpınar yönetecektir. Sakpınar, Paris’de bulunan “Pasdeloup Senfoni Orlestrası’ndaki asistanlık görevinin yanı sıra 1983 yılında Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın finanse ettiği “Ensemble International de Paris” Orkestrasının kurucusu, aynı orkestra ile çeşitli radyo, tv programlarına katılan ve plak kaydeden Sakpınar, başta Paris olmak üzere Fransa, İtalya, İsveç, Portekiz, Avusturya, Meksika, Japonya, Malta ve Türkiye’de çeşitli festivallere konuk olarak katılmıştır. Sanatçı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Şef Yardımcılığı görevinin yanı sıra 2004 yılından bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın Orkestra Şefi ve Sanat danışmanlığı görevini de sürdürmektedir.
 
Solist olarak Dünyaca ünlü Jean-Bernard Pommier (Piyano) konuk olarak konsere renk katacaktır. Pommier Fransa’nın güneyinde Beziers'de doğdu. Dört yaşında piyano çalmaya başladı ve yedi yaşında halk huzurunda ilk konserini verdi.  Paris Konservatuarında Yves Nat ve Pierre Sancan ile piyano ve Eugene Bigot ile şeflik çalıştı. Pommier sıklıkla piyanist ve şef olarak European Chamber Orchestra, İngiltere'de Northern Sinfonia, Senfoni Varsovia, İsrail Oda Orkestrası, Lozan Oda Orkestrası, İngiliz Oda orkestrası ve İskoç Oda Orkestrası ile konserler vermektedir.  
 
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Fransız Kültür Merkezi işbirliklerini ve dostluklarını bu özel ve anlamlı gecede Maurice Ravel Bolero, Camille Saint- Saens Piyano Konçertosu No.2 sol minör Op.22,  ve Georges Bizet L’arlesienne Süit No.2 ile müziğin en güzel örneklerini Dünyaca ünlü solist Jean-Bernard Pommier ve Orkestra eşliğinde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.     

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv