İZMİR SENFONİ, IŞIKKENT EĞİTİM KAMPUSÜ GENÇ SOLİSTLERİ ve ORKESTRASI İLE AYNI SAHNEDE

  • 0
  • 878
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), Işıkkent Eğitim Kampusü işbirliği ile gerçekleştireceği anlamlı ve coşku dolu saatlerin yaşanacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konserini 20 Nisan 2012 Cuma Akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkez’inde gerçekleştirecektir.
 
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İZDSO) 2011-2012 Konser Sezonunda belirlenen genç solistimiz Berfin Aksu “Keman” ve 5-6 Mart 2012 tarihinde yapılan Genç Solistler Haftası Dinletisinde başarılı seçilen; Ezgisu Apaydın “Keman”, Doruk Vijdan “Viyolonsel” ve Cem Esen “Piyano” ile birlikte geceye renk katacaklardır.
 
Orkestra’yı Rusya'da kuruluşunu gerçekleştirdiği IBM Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörlüğü, Rostov Oda Orkestrası Daimi Konuk Şefliği ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefliği'nin yanı sıra Avrupa Birliği Fon Yönetim Merkezi Kültür Fonları danışmanlığı görevlerini sürdürmekte olan Şef Aytuğ Ülgen yönetecektir.
 
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Işıkkent Eğitim Kampüsü başarıyla sürdürdükleri işbirliklerini ve dostluklarını bu özel ve anlamlı gecede Wolfgang A. Mozart  Keman Konçertosu No. 3 Sol Majör , T. Vitali Chaccone  Charliet Versiyonu, Edward Elgar Viyolonsel Konçertosu Mi minör Op.85 1. Bölüm, Frederich Chopin Piyano Konçertosu No.1 Mi minör  1. Bölüm  Işıkkent Eğitim Kampusü Çocuk Korosu ve Orkestrası için Çocuk Şarkıları ile müziğin en güzel örneklerini kendi yorumları ve Orkestra eşliğinde  müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. 
 
Geceye ayrıca Işıkkent Eğitim Kampusünün "Atatürk'ün İzmir'i" başlıklı Sosyal Hizmet Projesi kapsamında Kars Çıldır Aşık Şenlik İlköğretim Okulundan misafir edeceği 16 öğrenci ve 2 öğretmen de misafir olarak katılacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'de bulunduğu ve Cumhuriyet tarihi açısından önem taşıyan yerleri Işıkkent'li arkadaşlarıyla birlikte gezecek olan Çıldır'lı öğrenciler, ilk kez bir Senfoni Orkestrası’nın konserini izleyecekler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv