İZMİR SENFONİ VE FATİH KOLEJİ'NDEN 19 MAYIS KONSERİ

  • 0
  • 2.229
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) ve Doğanata Kültür ve Eğitim Vakfı İzmir Özel Fatih Koleji  18-19 Mayıs 2012 Cuma ve Cumartesi Akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkez’inde Fatih Koleji işbirliği ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konserini Şef Burak Tüzün yönetiminde, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İZDSO) 2011-2012 Konser Sezonunda 5-6 Mart 2012 tarihinde yapılan Genç Solistler Haftası Dinletisinde başarılı seçilen Genç Solistler, İzmir Sanat Korosu ve Koro Şefi Ali Hoca ile unutulmaz bir konser gerçekleştirecektir.
 
Burak Tüzün 1992 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü lisans devresini bitirmiş, 1996-2000 yılları arasında Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı Opera ve Senfoni Şefliği Bölümünde Sanat Doktorası derecesini almıştır. Şeflik alanındaki çalışmalarının yanında 2002 yılında aynı okulun Müzikoloji bölümünde Bilimsel Doktora çalışmalarını tamamladı. Türkiye’de Server Ganiev ile keman, Sami Hatipoğlu ile armoni ve kontrpuan, Alfred Mişurin ile şeflik, Moskova’da Leonid Nikolaev ile şeflik, Yuri Butsko ile orkestrasyon, Margarita Karatıgina ile müzikoloji çalıştı. Sanatçı halen Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmekte olup, başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası olmak üzere ülkemizdeki tüm devlet senfoni orkestraları ile sürekli konuk şef olarak çalışmakta, yurtdışı konserlerini sürdürmekte, ustalık sınıfı kursları vermektedir.
 
Solistlerin Konser tarihine göre çalacağı eserler; 
18 Mayıs Konseri 2012 Cem Babacan / Piyano Sergei Prokofiev I.Piyano Konçertosu, Emre Eryılmaz / Tar Tofig Guliyev Qaytağı - II.Süleyman Eleskerov Daimi Hareket, Alkım Berk Önoğlu /Keman Eduard Lalo İspanyol Senfonisi I. Bölüm, Tuğçe Palabıyık-Oğuzhan Güner / Fagot August Ritter İki Fagot Senfoni Konçertant.
 
19 Mayıs Konseri 2012 Orçun Yıldıran / Piyano Franz Liszt  Macar Fantazisi, Deniz İspir / Keman P. De Sarasate  Ziegeunerweisen (Gipsy Airs) Op. 20, İdil- Pınar Sivritepe / Arp G.F. Handel   İki Arp Konçertosu, Yağızcan Keskin- Onur Ustabaş /Klarinet  F.Mendelssohn  İki Klarinet ve Orkestra için Konser Parçası No.2  
 
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Doğanata Kültür ve Eğitim Vakfı İzmir Özel Fatih Koleji işbirliklerini ve uzun yıllara dayanan dostluklarını bu özel ve anlamlı gecede güzel eserler ve marşlarla birlikte (İstiklal Marşı-Gençlik Marşı-İzmir’in Dağlarında-10. Yıl Marşı-İzmir Marşı-Vatan Marşı-İleri Marşı-Sakarya Marşı) siz değerli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv