İZMİR SEV’İN GURUR TABLOSU

  • 0
  • 1.388
İZMİR SEV’İN GURUR TABLOSU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir SEV İlköğretim Kurumları; hem akademik hem de spor alanlarındaki başarılarına yenilerini ekliyorlar. İzmir SEV’in öğrencileri; dama, matematik, çevre ve münazara yarışmalarında uluslararası başarılara imza atarken, cimnastik, basketbol ve badmintonda kupaları da topladılar ve Türkiye’nin gururu oldular.

Akademik başarısı, İngilizce programı, sosyal etkinlikleri ve spor çalışmaları ile eğitimin seçkin kurumları arasında yer alan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları; hem akademik, hem de spor ve sosyal alanda başarılarına yenilerini ekliyor. İzmir SEV’in ilk ve ortaokul öğrencileri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalyaları toplayarak, hem Ege Bölgesi’nin hem de Türkiye’nin gururu oldular.

MATEMATİKTE MADALYALARI TOPLADILAR
Nebraska Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Mathematical Association of America tarafından düzenlenen AMC-8 Matematik yarışmasında SEV ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri, ülkelerini ve okullarını başarıyla temsil ettiler. İzmir Gediz Üniversitesi’nde  bu yıl dünya ile eş zamanlı olarak yapılan yarışmada,  İzmir SEV öğrencileri, bireysel olarak 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandılar. 8. Sınıf öğrencilerimizden Atahan Dökme, Honor Roll (Onur Belgesi) ve altın madalya alırken, Berk Özcan ve Asil Poyraz Yongacı gümüş madalya, Selin Hekimgil ise bronz madalya  kazandı.

DÜNYA FİNALİNE İZMİR DAMGASI!
Bilim Kahramanları -First Lego League Turnuvasında, SEV-N takımı, Gozy Çevre Maceraları projesi ile Proje Jürisi Ödülü'nün sahibi oldu ve İstanbul'da yapılacak ulusal turnuvada okulu temsil etmeye hak kazandı.
Dünyanın en büyük münazara organizasyonu olan World Scholar’s Cup Yerel Turnuvasında, Özel İzmir SEV Ortaokulu öğrencilerinin tüm takımları, genel kültürleri ve İngilizce kullanma becerileri sayesinde, en iyi takımlar arasına girdiler. SEV öğrencileri, haziran ayında Bangkok’ta düzenlenecek olan dünya finallerinde, Junior kategorisinde, Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar. Bireysel başarıları dışında, takım sıralamasında ikincilik de İzmir SEV Ortaokulu’nun oldu.

CİMNASTİKTE TÜRKİYE ŞAMPİYONU
Edirne'de gerçekleşen ve Türkiye’nin dört bir yanından okulların katıldığı Türkiye Okullararası Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'nda, takımdaki İzmir SEV’in öğrencileri Zeynep Hepkorucu ve Ayça Gökçe Türkiye Birinciliğini aldılar. İzmir Okullararası Artistik Cimnastik İl Şampiyonasında ise minik erkekler kategorisinde Takım Birinciliği, minik kızlar kategorisinde Takım 4.lüğü kupalarını kazandılar.

İzmir SEV’in küçük erkekler basketbol takımı ise İzmir 4.lüğünü alarak, Türkiye Grup finallerinde okullarını ve İzmir’i temsil ettiler.  Badminton Yıldız Kız Takımı da, İl Şampiyonasında İzmir 4.lüğü kupasını kazandı. 
2015-2016 Sezonu İzmir Okullararası Voleybol Şampiyonası sonucunda İzmir SEV Ortaokulu küçük erkekler voleybol takımı 3.lük kupasını kazandı. Bu sonuçla takım 11-14 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak Türkiye Grup finallerinde okulu ve İzmir'i temsil edecek.
Özel İzmir SEV Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Deniz Kanan, İzmir Atlıspor İhtisas Kulübü tarafından 22 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen “Öğretmenler Günü Kupası”’nda 80 cm yeni biniciler kategorisinde birinci oldu.
Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri  “17. Geleneksel Ata’ya Saygı Koşusu”na 17 yıldır aralıksız katılan İzmir SEV’in bu yıl 24 öğrencisi, 3 kategoride, 6 takımla Atamız için koştu. Koşu sonucunda, toplamda 4 takım kupası ve 4 bireysel madalya kazanıldı.

DAMADA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ!
İzmir SEV, sportif başarıların dışında, hem akademik hem sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası başarılara imza attı. Özel İzmir SEV Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Simay Naz Tütüncü, International Mind Sports Association (IMSA) tarafından gerçekleştirilen Dünya Dama Şampiyonasında, Türk Daması kategorisinde Dünya 3.sü olmuştur. Öğrencimiz, çalışma ve başarıları nedeniyle Türkiye Dama Federasyonu’ndan Yılın En Değerli Sporcusu plaketini de almaya hak kazanmıştır. 

Türkiye Dama Federasyonu tarafından düzenlenen İzmir ve Türkiye turnuvalarına ve sonrasında Ağustos ayında Estonya’da gerçekleşen Avrupa Dama Şampiyonası'na katılan öğrenciler başarılı sonuçlarla döndüler. 7. Sınıf öğrencisi Simay Naz Tütüncü, 13 yaş altı kızları kategorisinde İzmir ve Türkiye turnuvalarında birinci olurken,  Avrupa Dama Şampiyonası'nda da ilgili kategoride birinci oldu. 5. Sınıf öğrencisi Ege Karatosun, 10 yaş altı erkekler kategorisinde, katıldığı her iki branşta ikinci olurken, Avrupa Dama Şampiyonası'nda ise üçüncü oldu. 6. Sınıf öğrencisi Arda Benefrahim ise İzmir turnuvasında 10 yaş altı genel kategorisi birincisi ve Türkiye dama turnuvalarında 13 yaş altı genel kategorisi üçüncüsü oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv