İzmir şiirleri gecesi

  • 0
  • 657
Yazı Boyutu:

Orion Vakfı Özel Karşıyaka ve Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencileri kuruluşlarının 15. Yılı kutlamaları çerçevesinde bir şiir gecesi düzenlediler. Gecede İzmir üzerine yazılmış şiirler okundu.
 
15 yıldır her yıl şiir gecesi düzenlediklerini belirten Piri Reis Okulları Türkçe Öğretmeni Zuhal Özakman bu yıl okullarının 15. Yılı şerefine İzmir şiirlerinden oluşan bir gece düzenlediklerini ifade etti. Şiir gecelerinde yalnızca şiir okunmadığını şiirleri dekor eşliğinde dramatize ederek sunduklarını anlatan Özakman “Sahnemiz dekorumuz her akşam keyifle yenen akşam yemekleri ailelerin bir arada olduğu, komşuların geldiği, şarkıların okunduğu türkülerin söylendiği bir ambiyansta yapıldı. Evimizde yaşanan doğal bir akşamı tiyatral bir sunumla canlandırdı çocuklar... İlkokul ve ortaokul kademesinden öğrencilerimizin yanı sıra öğretmenlerimiz ve velilerimiz de geceye şarkı ve şiirleriyle katıldılar. İzmir'e yüreği dokunan tüm şairlere yer verdik. Necati Cumalı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ahmet Telli, Nahit Ulvi Akgün şiirlerini okuduğumuz şairlerden bazıları” diye konuştu.
 
Gecede  okulun Beden Eğitimi Öğretrmeni Onur Uzunoğlu’nun kendi yazdığı “İZMİR” şiiri de yer alırken,  Eğitim Danışmanı Turgut Gülpınar bağlamasıyla, İngilizce Öğretmeni Cüneyt Küçükören de Ney’i ile şiirlere eşlik ettiler.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv