İzmir Sinema Ofisi yeni merkezine kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Sinema Ofisi ile Turizm Bilgilendirme Ofisi'nin hizmet binasının açılışını yaptı.

  • 0
  • 491
İzmir Sinema Ofisi yeni merkezine kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Sinema Ofisi ile Turizm Bilgilendirme Ofisi'nin hizmet binasının açılışını yaptı. Sinemacılara desteklerini sürdüreceklerini söyleyen Soyer, “Sinemacılarla bir arada olmaya, sıkıştıkları yerlerde yardımlarına yetişmeye kararlıyız. Bu amaçla kurumsal kapasitemizi de, her geçen gün arttırma yönünde çaba sarf ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in İzmir’i sinema sektörünün merkezlerinden biri yapma hedefi doğrultusunda kente yeni değerler kazandırmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Vakfı ortaklığında Alsancak'ta hayata geçen İzmir Sinema Ofisi ve Turizm Bilgilendirme Ofisi törenle açıldı. Açılışa Başkan Soyer’le birlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, oyuncu Cezmi Baskın, bürokratlar, sanatçılar, oyuncular, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İleriye taşıyacak kurum olacak
Sinema için her zaman desteğe hazır olduklarını kaydeden Başkan Tunç Soyer, “Sinemacılarla bir arada olmaya, sıkıştıkları yerlerde yardımlarına yetişmeye kararlıyız. Bu amaçla kurumsal kapasitemizi de, her geçen gün arttırma yönünde çaba sarf ediyoruz. Gururla söyleyebilirim ki, İzmir Sinema Ofisi’nde gerçekten yetkin ve fedakârca çalışan güçlü bir ekibimiz var. Sektörün İzmir’deki ihtiyaçlarına cevap verebilme yönünde iddiamızı ortaya koyuyoruz ve bu yöndeki adımları teker teker atacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde film çekimlerini kolaylaştırma komisyonunun kurulması ve film yapımlarına destek sağlanmasına ilişkin yönetmeliğin oluşturulması için hazırlıklara başladık. İzmir Sinema Ofisimiz; bu uygulamaların gerek İzmir’deki diğer kurumlara, gerekse de ulusal çapta kültür politikalarına örnek olması amacıyla bu çalışmaları çok ilerilere taşıyacak bir kurum olarak görev yapacak” dedi.

Payımıza düşeni yapmaya devam edeceğiz
Hazırlanan merkezin kente önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Sinema Ofisimiz; sektördeki gençler, öğrenciler için müfredatın ötesine geçecekleri bir uygulama alanı, laboratuvar ortamı olacak. Tüm akademisyenlerimizi de buraya, öğrencileriyle burada buluşmaya davet ediyorum. Üniversitelerde veya sektörün içindeki parlak gençlerin; yaratıcılıklarını, dinamizm ve heyecanlarını başka bir kente giderek değil, İzmir’de kalarak katkıya dönüştürmelerini arzu ediyoruz. Onların şehrimizin kültür sanat yaşamına katkı sunmalarını sağlayacak imkânlar yaratmayı, kendimize görev biliyoruz. İzmir’in geleceğinde, refahının büyümesi adına bizleri heyecanlandıran çok güçlü bir potansiyel olduğunu görüyorum. Biz de payımıza düşen neyse onu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Turizm Bilgilendirme Ofisi hakkında da açıklamalarda bulunan Soyer, “Bilgilendirici dokümanlar ile tanıtım filmleri olacak, yönlendirmeler yapılacak. Ayrıca İzmir’in kadim görsel kimliğinden esinlenilerek tasarlanan Made By İzmir ürünleri, turistlerin beğenisine sunulacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler Foça'da anıldı

Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum

14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu

İzmirli filozof Baha Tevfik APİKAM’da anılacak

Arşiv