İzmir sporu için Emre Sarıgedik bir cevher

Türk spor camiasının renkli simalarından Rasim Kara, İZVAK başkanlığına adaylığını açıklayan İzmirli iş insanı Emre Sarıgedik’e seçim öncesi destek verirken başarı diledi.

  • 0
  • 2.051
İzmir sporu için Emre Sarıgedik bir cevher
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk spor camiasının renkli simalarından Rasim Kara, İZVAK başkanlığına adaylığını açıklayan İzmirli iş insanı Emre Sarıgedik’e seçim öncesi destek verirken başarı diledi. Profesyonel futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Bursaspor ve Uşakspor formaları giyen, teknik adamlık yıllarında birçok kulübün başına geçen Kara, İzmir’in eski günlere dönmesi için Sarıgedik’in adaylığının önemli olduğunu vurguladı. Kara, “İzmir’i çok seven birisiyim. Uzun zamandan bu yana bu kent sporumuza katkı yaptı, yapmaya da devam ediyor. Ancak şehrin değerleri el ele vererek kenetlenmeli. Emre Sarıgedik’in insani ilişkilerinin yanı sıra sportif ilişkileri de oldukça güzel. Kendini tenise adamış bir isim. Yıllarca verdiği emek İzmir tenisini bir noktaya taşıdı. Bu noktada böyle bir teşebbüsünün olması iyi sonuçlar verecektir. O yüzden böylesine olumlu bir girişime tüm İzmir arka çıkmalı diye düşünüyorum. Ki bu desteğin de geleceğine olan inancım tam” şeklinde konuştu.
 
‘İzmir eski günlerine dönmeli’ 
Futbol oynadığı dönemde İzmir’deki kulüplerin kendileri için korkulu bir deplasman olduğunu belirten Kara, aynı zamanda İzmir’in A Milli Takım için şans getirdiğini söyledi. Kara, “İzmir milli maçlar için uğurlu bir yerdi. Ancak Altay, Altınordu, Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor gibi takımlarla deplasmanda karşılaşırken herkesin ayağı titrerdi. Çok yetenekli futbolcuların önemli durağı burasıydı. Şimdi ise yalnızca Göztepe Süper Lig’de mücadele ediyor. Bu sayı artmalı” ifadelerini kullandı. Altyapılardan daha fazla oyuncu yetişmesi gerektiğine dikkat çeken Kara, “Tesisler yetersizdi, yavaş yavaş bu konuda atılım gerçekleşiyor. Genç nüfus, potansiyel ve antrenör bazında İzmir harika bir kent. O yüzden daha çok oyuncuyu altyapılardan yetiştirmeliler” dedi. Kara, İzmir’in yalnızca futbolda değil sporun tüm branşında isminde söz ettirdiğini aktaran Kara, “Tenis, atletizm, basketbol, voleybol gibi farklı kategorilerde İzmir her zaman iddialı bir yerdi. Şimdi de bireysel sporlarda başarılar artıyor. Fakat daha da fazlası mümkün. Eski güzel günlere dönmek için Emre Sarıgedik’in adaylığını koyması çok kıymetli. Kendisi İzmir için bir cevher. Kendisine ve ekibine başarılar dilerim” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv