İzmir, tanıtım atağına kalkıyor

  • 0
  • 842
İzmir, tanıtım atağına kalkıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kısa adı İZTAV olan İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın başına geçmeye hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, lokmasını turizmle büyütecek herkesi kentin tanıtımına katkı koymaya çağırdı.

İzmir,  kent turizminde etkin bir hamle için İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) çatısı altında güç birliği oluşturuyor. İZTAV’ın kapısı, yapısındaki değişiklikle yeni üyelere açılırken, Olağanüstü Mütevelli Heyet Toplantısı’nda vakfın başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun getirilmesi kararlaştırıldı. Kentin turizm önderlerinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, lokmasını turizmle büyütecek herkesi kentin tanıtımına katkı koymaya çağırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yasayla verilmiş belediye hizmetleri dışında, kentin ve kentlinin kalkınması gibi başka bir misyonu daha üstlendiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yerelde kalkınmayı gerçekleştirmek, İzmir’i topyekun kalkındırmak istiyoruz, amacımız bu. Göreve geldiğimizde bir stratejik plan yaptık, eksiklerimizi tespit ettik ve yola koyulduk. Öncelik sıralamalarımızı, ihtiyaçlarımızı belirledik. Olanaklarımız nispetinde bütün altyapı eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Fuarcılıktan organik tarıma kadar çok önemli adımlar attık. Ve artık konuştuğumuz zaman lafın havada kalmayacağı bir ana geldik. Şimdi tanıtım zamanı” diye konuştu.

Ankara’da sahibimiz yok
İzmir’in lobi çalışması yapamadığının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Teşvikler konusundaki problemlerimizi herkes biliyor. Manisa, tünelle 15 dakikaya inecek. Orada 3. bölge teşvik uygulanıyor, İzmir’de ise 1. bölge. 'Nasıl olacak' diye herkes soruyor. Maalesef ve maalesef İzmir olarak lobi çalışması yapamıyoruz. Ankara’da sahibimiz yok” dedi.

İzmir’deki sektörlerin gelişmeye açık olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ufak teşvikler verdiğinizde bile bunlar hemen kendini toparlıyorlar. Yeter ki, İzmir’in sırtına vurulsun, destek verilsin. İzmir gibi bir ilin hizmet ve turizm sektörlerinde gerektiği payı alması, kentin sıçrama tahtasını oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

İzmir’i bilmiyordur
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:  “Ticaretimiz belli. Ticaret için birinci şart Alsancak Limanı’nın derinleştirilmesi ve kapasitesinin artırılması. Bu ticaretimizin gelişmesi ve lojistik sektörünün büyümesi için gerekli. O yüzden ÇED ile çabalıyoruz. Çandarlı Limanı yapılsın, Petkim Limanı olsun ama İzmir Alsancak Limanı olmazsa olmazdır. Bugün ‘İzmir Alsancak Limanı sadece kurvaziyer ve yat limanı olsun’ diyen insan İzmir’i bilmiyordur. İzmir’i bilen bunu söylemez. Bu doğru değildir. Kongre merkezi ve opera binasının temellerini bu yıl içinde atıyoruz. Fuar İzmir’i kente kazandırdık. 2016 yılından itibaren bütün fuarlar, minimum yüzde 50 büyüyerek gidiyor. Daha önce Kültürpark’ta yaptığımız fuarların hizmet sektörüne tahminen 500-600 milyon lira para bıraktığı hesaplanıyordu. 2016 yılında bu rakam 1,5 milyar TL olacak. Yani Fuar İzmir’in kente bıraktığı para 2,5 kat artacak. Bir de sağlık sektöründe ve termal sektöründe ciddi bir ivme kazanabiliriz. Uzun süreli tedavileri kentimize çekebiliriz. Buradan başlayarak dünyada söz sahibi olabiliriz. İnciraltı’nın planlanması için 12 yıldır uğraşıyorum. İnciraltı’nın İzmir’in kalkınmasında nasıl katkısının olacağına ilişkin çalışmayı  Ankara ziyaretimizde ilgili müdürlüğe teslim ettik. İnciraltı’nın mutlaka planlaması gerekmektedir.”

Şimdi tanıtım zamanı
Şu aşamada en önemli eksiğin ulusal ve uluslararası tanıtım olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Altyapımızı, çevre yatırımlarımızı,  fuarımızı tamamlayarak artık tanıtım yapabilecek bir noktaya geldik. Şimdi bir kampanya yapmak zorundayız. İZKA’nın İzmir’in tanıtımıyla ilgili bir çabası var. Ayırdığı bir bütçe var. Bu bütçeyi sayın Valimizin de destekleriyle artırmaya çalışmak zorundayız. Sadece fuarların tanıtımı için İZFAŞ’ın 2016 yılındaki bütçesi 2,5 milyon TL. İzmir Büyükşehir Belediyesi de tanıtım yapmak, elinden gelen her türlü maddi desteği vermek zorunda. İZTAV, Nisan ayındaki kongreye kadar üye sayısını yükseltmek zorundadır; tüm turizmciler olarak bir üye kampanyası yapmak durumundadır. Turizm sektöründekiler bu kentin tanıtımına katkıda bulunmalıdır.  Bu taşın altına elini koymak, sahiplenmektir. 1 ay içerisinde bizler meslek odalarımızla değerlendirme yaparak Mart ayını üye kampanyasıyla geçirip o üyelerle birlikte genel kurula gitmek zorundayız. Herkesten katkı bekliyoruz. Hep beraber ortaya çıkalım. İzmir’deki birlik-beraberlik ruhunu herkese gösterelim” dedi.

İzmir için tarihi gün
Toplantının açılışında konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş,  İzmir için tarihi bir gün yaşandığını söyledi. İZTAV’ın daha etkin olması için yapısal değişikliğe gittiklerini belirten Demirtaş, “İZTAV 5 kurumdan oluşan mütevelli heyet yapısıyla çalışmalar yapmasına rağmen, İzmir turizminin birlikteliğini sağlayamadı.  Şimdi vakıf senedi değişerek sektöre açılıyor. Yeni senetle birlikte Vakfa yeni üyelere almak mümkün olacak. Turizmle ilgili tüm kurum ve kuruşları İZTAV bünyesine katarak büyümeyi hedefliyoruz. 329 kuruma davet gönderdik. Bu şekilde İzmir için daha güçlü ve kenetlenmiş bir üst yapıyı hayata geçireceğiz. Bugün aramızda kentimizin turizmine de emek veren büyük çabalar sağlayan, kendi imkanlarıyla İzmir’e uluslararası nitelikte bir fuar alanı kazandırmış Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu var. İZTAV’ın dünyadaki benzeri örnekleri inceledik. Çoğunluğunda organizasyonların başkanlığını belediye başkanları yürütüyor. Ama tüm STK’lar ve sektörde taşın altına elini sokmuş, kaynak sağlıyor, görev alıyor. Başkanımızı şu an bizimle beraber. Kendisine arzımız, turizm faaliyetlerimizin anlam kazanacağı bu vakfa Başkanlık etmesi ve kurulları oluşturmasıdır.  Sizleri de İZTAV’a üye olmaya davet ediyoruz. 1 ay sonra yeni üyelerle tekrar genel kurul yapacak ve çalışmalarımıza hız vereceğiz. CBV Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nu da İZTAV çatısı altında yeniden yapılandıracağız” diye konuştu.

Bir dev uyanıyor
Vali yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İZTAV’ın yeni yapısıyla birilikte İzmir’in tanıtımına can suyu taşıyan bir organizasyona dönüşeceğini söylerken, ETİK Başkanı Mehmet İşler de İzmir’de turizmin yeniden doğacağına olan inancını belirtti. TÜRSAB  Ege Bölge Başkanı Hasip Ali Hepşen ise, “Bugün çok arzulanan ve istenen bir noktadayız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun böyle bir organizasyonun başında olması, başından beri istenen bir şeydi. İzmir’in  eksiğinin tanıtım olduğunu hep söyledim. Turizmin geleceğini şimdi çok daha parlak görüyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv