İzmir tek vücut ATATÜRK

  • 0
  • 1.604
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi dünyada ilk kez 2 bin 400 gönüllüyle Atatürk portresini gerçekleştirdi.
 
İzmir’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamdan ayrılışının 74’üncü yılında, dünyada ilk kez insandan oluşan Atatürk portresi çizildi. Konak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projede 2 bin 400 kişi bir araya geldi, Atatürk’ün en bilinen ve en sevilen portrelerinden birini, omuz omuza durarak oluşturdu. Portrenin etrafında ise binlerce kişi dev çerçeveyi tamamladı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan Atatürk portresi nedeniyle alana gelen Atatürk sevdalılarına şöyle seslendi:
“Sevgili dostlar, değerli hemşehrilerim, Bugün On Kasım, ulu önder, halk kahramanı büyük Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.  Bugün On Kasım ve bugün O’nu sadece anma değil, anlama, yaşama ve yaşatma günü. Gerçek milli ibadet budur.  Geleceğe güvenli bakmak için. Sizlere teşekkür ediyorum; ömrü yurttaşının özgürlüğü için cepheden cepheye koşmakla geçen, ama halkının karşısına hep en özenli görünümüyle çıkan ulu  öndere siz de bugün İzmir’de öyle geldiniz.  Türkiye’nin dört bir yerinden  özen ve sevgiyle  sağ olun, var olun.  Sevgi saygı ve minnetimiz O’na. Bitmek  bilmeyen  bir tutkuyla…”
           
En önemli mesaj: birlik ve beraberlik
Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen on binlere teşekkür eden Başkan Tartan, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ü andığımız bu anlamlı günde İzmir’den tüm Türkiye’ye bir kez daha birlik ve berberlik mesajını gönderiyoruz” dedi.
Uzun yıllardır gerçekleştirmeyi planladığı projenin yaşama geçirilmesine  destek veren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür eden fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün de  üç fotoğraf sanatçısı ile birlikte helikopterden portrenin çeşitli açılardan fotoğraflarını çekti.
 
Yerden göğe Ata’ya saygı
Ulusal ve yerel televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanan ve aynı anda tüm dünyanın izlediği Atatürk portresi’nde 2 bin 400 Atatürk sevdalısı  Konak Belediyesi’nin hazırladığı, sırtlarında Atatürk posterini taşıyan siyah sweetshirtleri giydi. On Kasım günü sabahın erken saatlerinde binlerce insan Cumhuriyet Meydanı’nı doldurmaya başladı. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde ise fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün helikopterle meydanı dolduran binlerin üzerinde fotoğraf çekti. Her kişinin bir piksele denk geldiği çalışmada, çok yüksek çözünürlükteki yüzlerce fotoğraf birleştirildi ve dünyada eşi olmayan tek bir kare elde edildi.
Güneş gibi doğdu
2 bin 400 kişi Atatürk  portresini oluştururken bulutlu olun hava Ata’nın yüzünün ortaya çıkmasıyla birlikte açıldı. Binlerce kişiyle Atatürk yeniden İzmir’de  güneş gibi doğdu.
 
Bir adet Jimmy jip (hareketli) kamera ile çekim yapıldı.
GigaPan tekniği Türkiye’de ilk kez kullanıldı ve ilk kez binlerce insan yüksek çözünürlükteki fotoğrafta tek bir kare içinde yer aldı.
10 adet başa takılabilen özel GoPro tipi kamera görevlilerin başına takıldı.
100 gönüllü üniversiteli genç katılımcılara yardımcı oldu.
45 teknik kişi görev aldı
120 kişi güvenlik ekibinde yer aldı.
Cumhuriyet alanının 3 bin 500 metre kare alanı kullanıldı çalışma yapıldı.
Etkinliğin ana sponsorluğunu  Kulalı Turizm üstlendi.
Onlarca gazeteci PTT binasının çatısında çekim yaptı.
TRT emekli spikeri Fikret Alan etkinliğin sunumunu gerçekleştirdi.
Herkesin sırasını alıp, yerlerine geçmesi ve çekimin yapılması toplam 4 saat sürdü.
Alanda çalınan marşlara 2400 kişi aynı anda eşlik etti ve büyük bir koro oluştu.
Türkiye Yelken Federasyonu Konak Belediyesi Yelken Kulübü Sporcuları da denizden destek verdi.
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve partililer Atatürk posterinde yer aldılar.
Fox Tv Çalar Saat Programcısı Fatih Portakal 3E01’de yerini aldı.
Aydın, Söke, Manisa, Ankara, İstanbul, Kars, Tekirdağ, Muş,  Antalya ve Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaş Atatürk posterine katılmak için uzun kuyruklar oluşturdu.  İngiltere, İsviçre , Macaristan, İtalya, ve Amerika’dan gelen 30 kişilik grup posterin çerçevesinde yer aldılar.
Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye sloganlar atıldı.
Alanda iki anı defteri açıldı, binlerce vatandaş anı defterine duygu ve düşüncelerini aktardı. Etkinliğe katılan vatandaşlara pilav, çay ve kahve ikramları yapıldı.
Etkinlik sonrasında Konak Belediyesi’nin hazırladığı  Anıtkabir anı kitabı dağıtıldı.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la fotoğraf çektirenler fotoğraflarını Başkan Tartan’ın facebook hesabından alabilecek

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv