İzmir Teknoloji Üssü çalışmaları hızla tamamlanmalıdır

EGETEK (Ege Teknoloji ve Başarı Vakfı) Başkanı Vali (E) Doç. Dr. Mustafa Tamer, Amerika Kaliforniya Eyaleti'nde bulunan Silikon Vadisi benzeri bir yapının, İzmir ve Ege Bölgesi'nde oluşturulabilmesi için devletin Çeşme- Urla arasında ilan edilen Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulması planlanan 'Teknoloji Üssü' çalışmalarının hızlandırılarak faaliyete geçirilmesi gerektiğini, vakıf olarak bu yönde kamuoyu oluşturmak için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

  • 0
  • 1.424
İzmir Teknoloji Üssü çalışmaları hızla tamamlanmalıdır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EGETEK  (Ege Teknoloji ve Başarı Vakfı)  Başkanı Vali (E) Doç. Dr. Mustafa Tamer,  Amerika Kaliforniya Eyaleti'nde bulunan Silikon Vadisi benzeri bir yapının, İzmir ve Ege Bölgesi'nde oluşturulabilmesi için devletin Çeşme- Urla arasında ilan edilen Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulması planlanan 'Teknoloji Üssü' çalışmalarının hızlandırılarak faaliyete geçirilmesi gerektiğini, vakıf olarak bu yönde kamuoyu oluşturmak için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi. 
 
İzmir'in önde gelen iş insanları ve firmaları tarafından kurulan ve 1996 yılından beri faaliyet gösteren Ege Teknoloji ve Başarı Vakfı yeni yönetimi "Teknoloji Üssü"nün çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek bu yönde Vakıf olarak da Silikon Vadisi benzeri bir yapının İzmir ve Ege Bölgesi'nde oluşturulması için işbirliği ve desteğe hazır olduklarını söyledi.

Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Vali (E) Doç. Dr. Mustafa Tamer;  vakfın temel amacının Ege Bölgesi'nde kalkınmanın ana sektörü olarak teknolojiyi kullanmak olduğunu belirtti. Tamer yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:'İzmir'de Silikon Vadisi benzeri bir teknokent kurulması yönünde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Devletimiz tarafından  Çeşme-Urla kesiminde ilan edilen Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulması planlanan Teknoloji Üssü konusundaki çalışmalar duraklamış gözükmektedir. Yüksek Teknoloji Bölgesi'nde kurulacak olan teknoloji üssü; yüksek teknoloji üreten ulusal ve küreselfirmaların merkezi olmaya aday durumundadır. Söz konusu Teknoloji Üssü"nün vakfımızın bölgemizde kurulmasına önayak olmayı amaçladığı Silikon Vadisi bir yapılanmanın ilk nüvesini oluşturacağını düşünmekteyiz. Vakfımız İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki Teknopark İzmir isimli teknoparkın kurucusu ve ortağı durumundadır. Teknoloji üssü yatırımının hızla tamamlanarak faaliyete geçirilmesini beklemekteyiz. Bundan sonra bu konularda kamuoyunun sesi olmaya devam edeceğiz"

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv