İZMİR, TOKYO JATA TURİZM FUARI’NDA

  • 0
  • 698
İZMİR, TOKYO JATA TURİZM FUARI’NDA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir, Japonya’nın Tokyo kentinde gerçekleşen JATA 2015 Turizm Fuarına katıldı. İzmir Kalkınma Ajansı ve Bergama Belediyesi’nin beraber katıldığı fuar yoğun ilgi gördü.
   
 Fuarda, Türkiye standının yanında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlatılan İzmir standıyla dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir tanıtımı yapıldı. Japonya’daki hedef kitleye yönelik olarak UNECSO Kültür Mirası Listesinde yer alan Efes ve Bergama'nın özellikle vurgulandığı, İzmir’in tarihi ve kültürel kimliğini ön plana çıkaran stant tasarımı tercih edildi.  Tokyo Büyükelçisi Bülent Meriç'in de ziyaret ettiği stant fuar boyunca yoğun ilgi gördü.     İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban “Dünyanın önemli turizm fuarlarından biri olan JATA Turizm Fuarına kültür turizmine ağırlık veren Japonya’da UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Bergama ile katılmak çok etkili oldu. Bu fuar kapsamında tur operatörleriyle ve medya temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Hazırladığımız Japonca dokümanlar ile İzmirimizi daha etkin tanıttık. İzmir’in turizm potansiyelini artırmak açısından verimli bir fuar oldu. Turizm sektöründe dönem dönem yaşanan dalgalanmalardan daha az zarar görmek, turizm sezonunu uzatmak ve turizm çeşitliliğini artırmak için tanıtımı önemli görüyoruz. Bu yolda daha fazla başarı elde ermek için güçbirliğinin gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz"dedi.
 
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç “Japon turistlerin Bergama’ya yoğun ilgisi var. UNESCO Dünya Mirası listesine girdikten sonra bu ilgi daha da arttı. JATA Turizm fuarıyla bu artan ilgiyi daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

    2014 yılında 157 bin kişinin ziyaret ettiği JATA Turizm Fuarı hem turizm sektör kuruluşları, hem tüketiciler hem de tur operatörleri ve seyahat acentalarını bir araya getiren organizasyon olması sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatı. 2014 yılında fuarda 151 ülkeden toplam 1129 katılımcı yer aldı.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

Arşiv