İzmir Turizminde 2015 Seviyesi Hedefleniyor 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nce (ETİK) yayımlanan yönetim raporundaki yedi aylık veriler, yabancı turist sayısında 2015 yılındaki seviyenin yakalanabileceği umudunu verdi. 

  • 0
  • 821
İzmir Turizminde 2015 Seviyesi Hedefleniyor 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nce (ETİK) yayımlanan yönetim raporundaki yedi aylık veriler, yabancı turist sayısında 2015 yılındaki seviyenin yakalanabileceği umudunu verdi.  Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “İzmir'de yedi aylık artış yüzde 6,5. İzmir turizmi 2016 seviyesini geçti. Hedef 2015 seviyesini yakalamak” dedi. 
 
ETİK'in özel yönetim raporlarının 39. sayısında İzmir turizminin Ocak - Temmuz dönemi analizine yer verildi. Rapora göre, İzmir turizmi 2017'nin yedi aylık döneminde yüzde 6,5 büyüme kaydetti. Yabancı ziyaretçi girişleri yüzde 6,5 artışla 385 binden 410 bin dolayına çıktı.  
 
Yedi aylık dönemde İzmir turizmi İngiltere, Hollanda, Yunanistan, İsviçre, İskandinavya pazarları dışında tüm pazarlarda önemi büyüme sürecine girdi. Aynı dönemde en yüksek gelişmeler Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere Birleşik Devletler Topluluğu (BDT) ve İran gibi ülkelerde yaşandı. 
 
Kruvaziyer turizminin hala durgunluk içinde. Yedi aylık dönemde Alsancak Limanı kruvaziyer turist trafiği 1052'den 4 bin 122 kişiye çıktı. Adnan Menderes Havalimanı girişleri yüzde 6,5 artış gösterdi. 
 
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, yedi aylık dönemde gösterilen bu performansla kent turizminin 2016 kriz seviyesini geçerek yeni bir hedefe ilerlediğini söyledi. İşler, "İzmir'in 2017 yılı beklentisi, hedefi 2015 yılı seviyesini yakalamak ve istikrarı sağlamak" dedi. 
 
Avrupa pazarının ülke turizmi ve ekonomisi açısından önemine dikkat çeken Mehmet İşler, hedef ülkelerle olan ilişkilerin, diplomasinin gözden geçirilmesinde yarar olduğunu dile getirdi. İşler, “Avrupa pazarında ülkemize ilişkin imaj ve güvenlik algısının değiştirilmesine yönelik çalışmalar ve daha çok tanıtım etkinliği yapılması gerekiyor" diye ekledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv