İZMİR ÜNİVERSİTELERİ GENÇLERİN KARİYERİNE BİRLİKTE YÖN VERECEK

  • 0
  • 490
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ GENÇLERİN KARİYERİNE BİRLİKTE YÖN VERECEK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dönem Başkanlığını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin yürütmekte olduğu İzmir Üniversiteleri Platformu’nda (İÜP)Kariyer Merkezi Operasyon Grubu toplantısının ilki Mithatpaşa Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan’ın da iştirak ettiği toplantıya,  İÜP Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, İKÇÜ Kariyer Merkezi Müdürü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Murat Esen, platform üyesi kariyer merkezi ve sürekli eğitim merkezi yöneticileri katıldı.
   
“İstihdam olanağı sınırlı bölümleri açmıyoruz” 
Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, üniversitelerde kurulan kariyer merkezlerinin öğrencilerin hayallerindeki mesleklere doğru bir şekilde yönlendirilmesini sağlayacak önemli bir araç olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, “ Üniversitede bir bölümü seçmek aynı zamanda gelecekte yapacağınız mesleğe karar vermek demektir. “Puanım ziyan olmasın”, “Açıkta kalmayayım” “Üniversite olsun da hangi bölüm olduğu önemli” değil gibi kaygılarla bölüm seçen gençler, mezun olup arkaya dönüp baktıklarında, keşke boşa geçirilen zamanı değerlendirseydim diye pişman olabiliyorlar. Bu noktada üniversiteye gelen gençlerimizin geleceğini doğru yönlendirmek bizim başlıca görevimiz. İKÇÜ olarak kurulduğumuzdan bu yana bu bilinçle adım atmaktayız. İstihdam olanağı sınırlı bölümleri açmıyoruz. Bu seçimlere yol göstermek için İzmir üniversiteleri arasında kurulan bu köprü önem arz etmektedir”  diye konuştu.

“Platform geliştirici bir rekabet sağlıyor”
İÜP Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün de İzmir’deki dokuz üniversiteyi tek çatıda toplayan platformun geliştirici bir rekabet yarattığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, kariyer alanında kurulan öğrenci topluluklarıyla yapılacak çalışmaların da değerli olacağını belirterek; “Kentin diğer dinamiklerinin de bu çalışmalarda yer alması gerekir. 3 yıl önce hayata geçen İŞKUR ile üniversiteler arasında yapılan protokol de oldukça yararlı oldu. Platform çatısı altında kurulan bu güç birliği ile çok daha güzel çalışmalara imza atılacaktır” dedi.

İzmir Üniversitelerinden ortak kariyer günü
Toplantıda Yrd.Doç.Dr.Murat Esen’in  üniversitelerde gerçekleştirilen kariyer günlerinin platform bünyesindeki tüm üniversitelerin katılımıyla bütüncül bir organizasyonla gerçekleştirilmesine ilişkin öneri diğer üniversite temsilcilerince de uygun bulundu. Üniversitelerin üst yönetimlerince kabul edilmesi halinde de organizasyon tarihlerinin üniversitelerin akademik takvimlerine yerleştirilmesi toplantıda yapılan bir başka öneri oldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv