İzmir Üniversitesi 6’ıncı eğitim yılına başladı

  • 0
  • 908
Yazı Boyutu:

6’ncı akademik yılaçılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, kısa zaman içinde hayatageçecek İzmir Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Geliştirme Merkezi’ninproje hazırlama konusunda referans olacağını söyledi.

İzmir Üniversitesi 2013-2014 akademik yılına düzenlenentörenle başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Başkan YardımcısıSelim Doğanata, heyet üyeleri, Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, akademisyenler veöğrencilerin katıldığı törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. KayhanErciyeş yaptı. İlk dersi veren İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. MuzafferDemirci’ye plaketini Rektör Erciyeş takdim etti.

İletişim Fakültesigelecek sene kurulacak
İzmir Üniversitesi’nin kurulduğu 2007 yılından bu yana eğitim verecekakademik kadrolarda temel alt yapıyı kazandığını ve ön lisans, lisans, yükseklisans ve doktora seviyesinde eğitim verdiğini hatırlatan Rektör Erciyeş,üniversitede artık araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık verileceğinisöyledi. Erciyeş, “Kısa zaman içinde hayata geçirmeyi planladığımız İzmirÜniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Geliştirme Merkezi, proje geliştirmeve yazmada referans noktası olacaktır. Öte yandan gelecek yıl sekizinci fakülteolarak İletişim Fakültemizi açmayı planlıyoruz” dedi. İzmir Üniversitesi’ninsadece akademik çalışmaları ile değil sosyal sorumluluk projeleri ile de diğerüniversiteler arasında öne çıktığını ifade eden Prof. Dr. Erciyeş, “AvrupaBirliği’nin 50 bin Euro hibe desteği ile yürüttüğümüz Çocuklarımızı Kazanalımve benzeri projeler gibi sosyal sorumluluk projelerini yapmaktan mutluyuz” diyekonuştu.

Üniversitelerdeğişimin destekleyicisi olmalı
Rektör Erciyeş’in ardından söz alan Mütevelli Heyet Başkanı Ali RızaDoğanata, değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu hatırlattı ve “Değişen dünyadüzeni içinde bilgiye ulaşmanın maliyeti artık sıfıra indi. Bu noktadaüniversiteler de bu değişime ayak uydurmalı. Türkiye, dünyanın ilk 20 ekonomisiarasında yer almasına rağmen refah düzeyinde 92’inci sırada; kitap okuma veakademik yayınlar konusunda ise daha gerilerde. Bu gidişatı değiştirmek içinbizlere büyük görevler düşüyor” dedi. Üniversite mezunu olmanın artık bir lüksolmaktan çıktığını belirten Doğanata, İzmir Üniversitesi’nin 69 vakıfüniversitesi arasında Türkiye ortalamasının üzerinde bir burslu eğitim olanağısunduğunu hatırlattı ve daha fazla lise mezununun üniversite eğitimi alabilmesiiçin her zaman mücadele vereceklerini sözlerine ekledi.

Türkiye kendimarkaları ile öne çıkmalı
2013-2014 akademik yılı Prof. Dr. Muzaffer Demirci’nin Türkiye’nin EkonomikGörünümü dersi ile başladı. Konuşmasında, “1. İzmir İktisat Kongresi 1923yılında düzenlenmişti ve ulaşılmak istenen nokta, Türkiye’nin üretemediğişeyleri üreten bir ülke haline gelmesiydi. 2013 yılındayız ve Türkiye şu an bunoktadan çok uzakta” değerlendirmesini yapan Demirci, Türkiye’nin dünya piyasalarındakendi markaları ile var olan bir ülke olmak için çaba sarf etmesi gerektiğinisöyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv