İzmir Üniversitesi Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde tanıtıldı

  • 0
  • 560
İzmir Üniversitesi Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde tanıtıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi, dünyanın dört bir yanında eğitim veren 200 üniversiteyi Türkiye’de buluşturan EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne katıldı.

Dünyanın en seçkin yükseköğretim kurumlarını bir araya getiren ‘EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti. Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliği ile çalışmaları yürütülen bu küresel eğitim zirvesi kapsamında çeşitli paneller, seminerler ve toplantılar da yapıldı. Türkiye’den de 50’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesinin yer aldığı zirvede İzmir Üniversitesini, Uluslararası İlişkiler Ofisinden Çağlar Çelti ve Burak Tuncer, Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ülviyye Aydın ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş temsil etti.

Türkiye’yi yükseköğretim sektöründe bir cazibe merkezi haline getirerek, ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının akademik işbirliklerini ve uluslararası öğrenci sayılarını artırması amaçlanan zirveye aralarında İtalya, Filipinler, Ürdün, Lübnan, Avustralya, İspanya, İngiltere, Almanya, Hollanda, İran, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan’dan üniversiteler ve lider eğitim kurumlarının da bulunduğu ABD, Avrupa ve Uzakdoğu’nun en seçkin 200 eğitim kurumu katıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv