İzmir Üniversitesi-Bostanlıspor işbirliğinde yola devam!

  • 0
  • 803
Yazı Boyutu:

2010 yılından bu yana Türkiye’nin ilk amatör kulüp-üniversite işbirliğini sürdüren İzmir Üniversitesi ve Bostanlıspor işbirliğine devam diyerek yeni sözleşmeye imza attı.
 
İzmir’in en köklü, Karşıyaka’nın en eski spor kulüplerinden Bostanlıspor ile 2010 yılından bu yana sponsorluk anlaşması bulunan İzmir Üniversitesi, dünyada ilk kez yapılan “üniversite-amatör spor kulübü” işbirliğini sürdürme kararı aldı. Sözleşmeye Kulüp Başkanı Avni Erboy ve İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş imza attı.
 
İşbirliği çerçevesinde İzmir Üniversitesi Bostanlıspor’a sporcu desteği ve akademik destek verirken, Bostanlıspor ise faaliyet gösterdiği ve göstereceği tüm alanlarda İzmir Üniversitesi adına sahalarda yer alıyor, üniversite öğrencilerine amatör liglerde mücadele etme şansı sağlarken sportif antrenör ve yönetici desteğinde bulunuyor. Öte yandan kulüp bünyesinde “herkes için spor” felsefesi ile engelli çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere herkese uygun sportif aktiviteler düzenleniyor.
 
Daha sağlıklı nesiller için
Üniversite öğrencilerinin sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunmasına büyük önem verdiklerini belirten Rektör Erciyeş, sporda kazanılan başarı ile motive olan öğrencilerin eğitimlerinde de başarılarının arttığını söyledi. Bugüne kadar basketbol, voleybol ve futbol başta olmak üzere pek çok branşta İzmir Üniversitesi öğrencilerinin Bostanlıspor bünyesinde sahalarda mücadele verdiğini hatırlatan Erciyeş, “Spor ile gelen sağlık kişinin tüm hayatını olumlu etkiliyor. Öğrencilerimiz spor sayesinde sosyalleşiyor, bilinçleniyor. Bostanlıspor ile işbirliğimiz bugüne kadar başarılar ile bizi gururlandırdı. Öğrencilerimizi ve halkımızı sporla daha sağlıklı olarak gelecek günlere taşıyan işbirliğimizin sürmesinden mutluyuz” dedi.
 
İzmir Üniversitesi Bostanlıspor olarak bugüne kadar 8 branşta Türkiye ve İzmir Şampiyonalarıyla liglere katılan takımların beklenen başarıyı elde ettiğini ifade eden Kulüp Başkanı Avni Erboy, işbirliğinin sürmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Alt yapıya önem vererek, 5 yıllık program dahilinde akademisyenlerin destekleriyle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Erboy, “2012/2013 sezonunda yine İzmir Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda daha başarılı sonuçlar alarak, daha fazla sporcuya spor yapma olanağı sağlayacağız” dedi.
 
Liglerde fırtına gibi esiyor
Kısa zaman önce Amerikan Futbolu takımının milli oyuncusu Salim Kalpak’ın Avrupa Karması’na seçildiği, alt yapısı İzmir Üniversitesi oyuncularından oluşan erkek voleybol takımının Türkiye Şampiyonu olduğu İzmir Üniversitesi Bostanlıspor, bugüne kadar Beysbol’da Türkiye üçüncülüğü, Amerikan Futbolu’nda 2. Lig ikinciliği, Sualtı Ragbisi’nde Türkiye altıncılığı, Voleybol Minik Erkeklerde Türkiye şampiyonluğu, Futbol’da 2. Amatör Lig üçüncülüğü ve teniste aldığı bireysel başarılar ile liglerde fırtına gibi esiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv