İZMİR ÜNİVERSİTESİ BOSTANLISPOR OTİZM SPOR OKULU AÇILDI

  • 0
  • 889
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi, Bostanlıspor, Karşıyaka Belediyesi ve Medicalpark İzmir Hastanesi işbirliği ile Karşıyaka’da ilk kez “Otizm Spor Okulu” açıldı.
Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri’nde hafta sonunda başlayan “Otizm Spor Okulu”nun sürekli olacağını ifade eden Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, “İzmir Üniversitesi özürlü dostu bir üniversite olduğunu her platformda açık olarak belirtiyor. Biz kulüp olarak İzmir Üniversitesi ile işbirlikteliğimizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Özürlüler ve otizm konusunun hassasiyetini vurgulayan ve bu çocuklarımızı topluma kazandırmanın arayışları içinde olan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’in önderliğinde, Onursal başkanımız, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın destekleriyle Karşıyaka’da bu kesime de hizmet vermeyi amaçladık. Dernekten de destek alarak çalışmalarımızı daha ileri seviyelere götürmek istiyoruz. İlk etapta Gode Cengiz Spor Tesislerinde imkânlarımız ölcüsünde Otizm Spor Kampımızı başlattık. Karşıyaka’da bu kampımıza katılmak isteyenlere kucak açıyor ve davet ediyoruz. Bu çocuklarımızı toplumun içine sokalım ve sporla kazanalım istiyoruz” dedi.
İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Otizm Spor Okulu’nun sorumluluğunu üstlenen, Bostanlıspor Kulübü Genel Koordinatörü, BESYO öğretim görevlisi Kaya Gücü çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:   “Çalışmaları, federasyon (TÖSSF) belgeli, İzmir Üniversitesi’nin açtığı eğitim kurusundan sertifikası olan ve bu çocuklarımız için özel eğitim alan antrenör-eğitmenler verecek. Önce birebir daha sonra da grup çalışmaları yapılacak. Zaman içinde becerilerine göre spor branşı seçilip, bireysel veya takım olarak yarışmalara katılamaları sağlanacak.”
OTİZM YAZ SPOR KAMPI 
İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Otizm Spor Kampı yöneticisi ve antrenörü Ersin Ergin, otizmli çocukları sporla eğiteceklerini ve onların sporda nasıl başarı kazanacaklarını ve toplumun bir ferdi olduklarını kanıtlayacaklarını belirterek, “Karşıyaka’daki çalışmalarımız hafta içi ve hafta sonu yapılacak. Kayıtlarımız Bostanlıspor Kulübü’nde sürüyor. Daha ayrıntılı bilgi için 0-532-2612326 veya 3373534 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv