İzmir Üniversitesi’nden daha fazla burs, daha kaliteli eğitim

  • 0
  • 816
Yazı Boyutu:

2013-2014 akademik yılında 1.420 yeni öğrencisine eğitim vermeyehazırlanan İzmir Üniversitesi, iki öğrencisinden birine burslu eğitim olanağısunacak.

Her yıl artan eğitim ortakları ilekurduğu işbirliklerinin yanı sıra uygulamalı eğitime verdiği önem ile dikkatçeken İzmir Üniversitesi, her yıl daha fazla burs veriyor, mezunlarına işgarantisi sunuyor, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik eğitim vermeye başladığıyeni bölümleri ile de beğeni topluyor. 2013-2014 akademik yılında 1.420 yeniöğrencisine eğitim vermeye hazırlanan İzmir Üniversitesi, bu yıl eğitim almayabaşlayacak öğrencilerinin yüzde 43’üne yani 609 öğrencisine burslu eğitimverecek. Bunun yanı sıra, İzmir Üniversitesi’nde ücretli olarak eğitim almayabaşlayan bir öğrenci not ortalamasını yüksek tutması halinde burslu olarakeğitimine devam edebiliyor.

Doğanata Eğitim Kurumları’nın yarım asrayaklaşan deneyimi ile eğitimde 6 yılına hazırlanan İzmir Üniversitesi, yükselenbaşarı grafiği ile her yıl daha fazla üniversite adayı için çekim merkezihaline geliyor. Araştırma odaklı bir üniversite olarak akademisyenlerininuluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makale sayısının her geçen yılarttığı üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimler ile çoksayıda kişinin iş ve meslek sahibi olmasına imkan sağlanıyor.

Seçkin akademik kadrosu ve dünyastandartlarındaki eğitimi ile İzmir Üniversitesi, öğrencilerinin eğitimi kadarmesleki kariyerlerini de geliştirmek üzere işbirlikleri içinde bulunuyorve heryıl eğitim ortağı sayısı da artırıyor. Çevre bilincini arttırma ve dünya kültürmirasına sahip çıkmak üzere destek verdiği projelerin yanı sıra engellibasketboluna verdiği desteği sürdüren İzmir Üniversitesi, Otizmli çocuklarınspor yaparak sağlıklarına kavuşmasını amaçlayan yeni projesi ile de beğenitopluyor.

Şu an yaklaşık 3.400 öğrencisi bulunanüniversitede, Türkiye’nin tüm illerinin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Arnavutluk,Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan, İran ve İsviçre gibi ülkelerden öğrencilereğitim görüyor.

Burslu öğrenicinin adresi İzmir Üniversitesi olacak
2012-2013 akademik yılında her 3öğrencisinden birine burslu eğitim veren İzmir Üniversitesi, yeni öğretimyılında öğrencilerine yine yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranında bursolanağı sağlayacak.

Merkezi konumu ile bir şehir üniversitesiolan İzmir Üniversitesi’nde kaliteli eğitimi, uygun ücretler ile sunmahedefinde olduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Amacımız,her yıl daha fazla öğrenciye eğitim olanağı sağlamak. Bu yıl 609 öğrencimizeburslu eğitim vermeye hazırlanıyoruz. Bu da, 2013-2014 akademik yılında İzmirÜniversitesi’nde eğitim almaya başlayan öğrencilerin yüzde 43’ünün bursluokuyacağı anlamına geliyor. Burslu öğrenci oranımızı her yıl arttırarakeğitimimizi sürdüreceğiz” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adımlar

Bayraklı'da çocuklar yerinde öğreniyor

Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri İbramaki'de

Arşiv