Yazı Boyutu:
İzmir Üniversitesi Bilişim Kulübünün düzenlediği BilişimdeKariyer etkinlik, öğrenciler ve sektörün önde gelen firmalarını bir arayagetirdi.
Öğrencilerin üniversite eğitimleri devam ederken staj ve işolanağı elde etmelerinin ve gelecek yıllarda iş başvurusunda bulunacaklarıfirmalar ile bir araya gelmelerinin büyük avantaj olduğunu açılış konuşmasındaifade eden Kulüp Başkanı Anıl Gündoğan, yaklaşık 200 öğrencinin katıldığıetkinlik yapılacak sunumların her birinin kendileri için çok önemli olduğunusöyledi.
Kurulan firma stantlarına staj ve iş başvuruları içinCVlerini bırakma şansı da bulan öğrenciler, BilgeAdam, Secretcv.com,AdresGezgini, Univera Bilgisayar Sistemleri, NetDirekt, CNT Bilişim, barcin.comtarafından yapılan sunumları ilgi ile izledi, innolife, Ion Crea, Aldenard, AnYazılım ve tivelab stantlarından da bilgi aldı.
Okul size öğrenmeyiöğretti. Siz de fikrinizi satmayı öğrenin
Sektörün vizyonu geniş taze kana ihtiyaç duyduğunu sunumundaifade eden Netdirekt Koordinatörü Mustafa Copcu, gelişme konusunda isteklielemanlara her imkanı sağladıklarını belirtti. Bilişim sektörünün yenifikirlere her zaman açık olduğunu, ama gençlerin fikirlerini sunmak dasıkıntılar yaşadığını belirten Copcu, Okul size öğrenmeyi öğretti. Siz defikrinizi satmayı öğrenin dedi.
CVlerinizde sosyalmedya fotoğraflarınızı kullanmayın
İnternet üzerinden gönderilen CVlerin daha özenlihazırlanması gerektiğine değinen Secretcv.com İzmir Bölge MüdürlüğündenMüşteri İlişkileri Yenileme Yönetmeni Pınar Kaytaz Cın, sosyal medyadakullanılan profil resimlerini CVlerde kullananlar olduğunu ve bu CVlerinfirmalar tarafından dikkate alınmadığını hatırlattı.
Yeni fikirlere veprojelere açığız
Tamindir ve CNT Bilişim Teknolojileri Kurucusu Caner Bayraktar,genç bir girişimci olmasından dolayı gelişmeye açık gençlerle her zamançalışmak istediklerini, talep doğrultusunda yeni birimler açabileceklerini dilegetirdi.










