İzmir Üniversitesi öğrencileri ‘Bir kuş olup’ çocukların yanına uçuyor

  • 0
  • 743
 İzmir Üniversitesi öğrencileri ‘Bir kuş olup’ çocukların yanına uçuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesinde eğitim alan ve Toplum Gönüllüleri Vakfında gönüllü olarak etkinliklere katılan öğrenciler, ‘Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz’ ve ‘Bir Kuş Olsam’ projeleri kapsamında cezaevlerindeki mahkûm ya da mahkûm yakını çocuklar için düzenlenen sosyal beceri atölyeleri ve eğlencelerine destek veriyor.


Toplum Gönüllüleri Vakfı ve HSBC Bank’ın desteğiyle üç yıldır beş farklı ilde eş zamanlı olarak yürütülen ‘Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz Projesi’ kapsamında İzmir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinde eğitim gören Toplum Gönüllüsü gençler, çeşitli etkinlikler düzenliyor. İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan özgürlüğünden yoksun bırakılmış çocuklarla gerçekleştirilen projeyle, çocukların tekrar suça yönelmelerini önlemek ve sorunsuz bir şekilde sosyal hayata uyum sağlamalarını desteklemek için sosyal beceri atölyeleri yapılıyor. Bugüne kadar 250 çocuğa ulaşılan proje ile çocukların özgürlüklerinden yoksun kaldıkları zamanların kalitesinin artırılması hedefleniyor.

İzmir Yerel Proje Ekibi, bu yıl hayata geçen Bir Kuş Olsam Projesiyle de, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda annelerinin yanında kalan 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için oyunlar ve sosyal beceri atölyeleri gibi etkinlikler düzenliyor. Bu sayede gelişim çağlarını sınırlı sayıda insanla etkileşim kurarak geçirmek zorunda kalan çocukların gelişim süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv