İzmir Üniversitesi ve Ege Bilişim Sanayicileri Derneği’nden önemli işbirliği

  • 0
  • 643
Yazı Boyutu:

Ege BilişimSanayicileri Derneği ve İzmir Üniversitesi arasında yapılacak işbirliği ileyazılım konusunda akademik deneyim sektöre aktarılacak, sektöre yönelikprojelerde yer alan mezunların beyin göçü engellenecek.

 

İzmir Üniversitesi ve Ege Bilişim Sanayicileri Derneği(EBİLSAD), sektörün İzmir merkezinde ve Ege bölgesindeki gelişimi için güçbirliği yapma kararı aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Saldır eşliğinde İzmirÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeşve Mühendislik Fakültesi öğretimüyeleri ile bir araya gelen EBİLSAD üyeleri, sektörün ihtiyaçlarını, eksiklerinive bundan sonrası için yapılması gerekenleri anlattı, İzmir Üniversitesi’ndenakademik destek ve kalifiye iş gücü eğitimi istedi. İzmir Üniversitesi’nin işdünyası ile yaptığı işbirliklerinin hem mezunların kariyerlerini bölgelerindeve İzmir’de sürdürmeleri açısından hem de iş dünyasının ihtiyaçlarınınkarşılanması açısından çok önemli olduğunu belirten Rektör Erciyeş, eğitimprogramlarının düzenlenmesi, proje geliştirilmesi, firmalar ile akademisyenlerarasında ortak çalışmalar ve öğrencilerin firmalarda yapacağı uygulamaeğitimleri ile beyin göçünün tersine çevrilebileceğini söyledi.

 

TÜBİTAK, KOSGEB veİZKA için proje üretecekler
Rektör Yardımcısı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm BaşkanıProf. Dr. Aydın Öztürk, Yazılım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun ve DekanYardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bayram Ali Su’nun katıldığı toplantıda, akademik vesektörel işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK, KOSGEB ve İZKA gibi kurumlara yönelikolarak proje üretilmesi kararı alındı. Sektörde, farklı mühendislik alanlarındauzman kişilerden meydana gelen ekiplerin aynı projede çalışıyor olması nedeniile veri madenciliği, güvenlik gibi konular başta olmak üzere mühendislikfakültesinin farklı bölümlerinden öğrencileri bir araya getirecek projelerüzerinde çalışılması kararı alındı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

Arşiv