İzmir ve Southampton üniversiteleri arasında işbirliğinde ilk adım

  • 0
  • 788
Yazı Boyutu:

Halen 18 ikili işbirliği protokolü ve 25 Erasmus anlaşması bulunan İzmir Üniversitesi, Southampton Üniversitesi ile işbirliği yapmak üzere ilk adımı attı.
 
Her yıl işbirliği kurduğu üniversite sayısını arttıran İzmir Üniversitesi, Southampton Üniversitesi ile yeni bir anlaşmaya imza atmak için ilk adımı attı. 5’inci Mısır Enternasyonal Fuarı’nda temeli atılan işbirliği için ilk olarak Southampton Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Bölge Direktörü Jon Inegbedion, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret etti. Ziyarette İzmir Üniversitesi’nin akademik bölümleri, teknolojik altyapısı ve sosyal olanakları hakkında bilgi alan Inegbedion, Southampton Üniversitesi’ni tanıttı.
 
İzmir Üniversitesi ile İngiltere’ye
1952’da kurulan Southampton Üniversitesi’nin köklü bir devlet üniversitesi olduğunu belirten Inegbedion, “Southampton Üniversitesi’nde 130 farklı ülkeden gelen öğrenciler eğitim alıyor. Bunlar arasında İzmir Üniversitesi aracılığı ile Türkiye’den gelen öğrencileri görmeyi çok isteriz” dedi veİngiltere’deki en iyi 15 üniversite arasında yer aldıkların sözlerine ekledi. İzmir Üniversitesi’nden her öğrencinin birer dünya vatandaşı olarak mezun olmasını istediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erciyeş, “Southampton Üniversitesi ile kısa süreli öğrenci değişimi ve uzun vadede ise 3+1 diploma programını geliştirme çalışmaları yapmak planlarımız arasında” diye konuştu.
 
Jon Inegbedion’ın ziyaretinde Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcileri Aslı Tanrıöğen ve Tatiana Kondruchina ile Uluslararası İlişkiler Komisyonu Üyesi, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun da hazır bulundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv