İzmir Yeni Yılda Ulaşıma Zamla Giriyor

  • 0
  • 683
İzmir Yeni Yılda Ulaşıma Zamla Giriyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, yeni yıl da otopark gibi birçok hizmetin yanında ESHOT’a zam yapılmasını içeren taslağı kabul etti. Zamlarla birlikte A Tarife'de indirimli öğrenci biletleri 1.25 TL’den 1.35 TL’ye,  tam bilet 2.25 TL’den 2.40 TL’ye, , kamuda görevli olan öğretmen biletleri ise 1.60 TL’den 1.75 TL’ye yükseldi. ESHOT tarafından düzenlenen tarife değişikliği 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Vatandaşlar sosyal medyada örgütlenerek, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararın yanlış olduğunu ifade etti. Bazı kullanıcılar ise sosyal medya hesaplarından İzmir'in ulaşımda en pahalı iller arasında olduğunu vurguladı.

Yapılan zamlarla ilgili görüşlerini dile getiren Ege Üniversitesi İktisat Bölümü Öğrencisi Berat Özcan; “Öğrenci olarak ESHOT’a yapılan zam bana çok geldi çünkü ulaşımın her zaman daha ucuz olması gerektiğini düşünüyorum. İzmir gibi öğrenci nüfusunun fazla olduğu bu şehir de bu zammın geri alınmasını istiyoruz. Ulaşım aracı olarak toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilerin aylık giderinin büyük çoğunluğunu ulaşıma ayırmak zorunda kalıyor. ” dedi.

B tarife adı verilen kent merkezine yakın mesafedeki Urla, Özdere, Torbalı, Seferihisar, Doğanbey, Kemalpaşa, Foça, Selçuk ve Balıkova hatlarında ücret tam 3,95 TL’den 4,20 TL’ye, öğrenci 2,15 TL'den 2,30 TL'ye öğretmen 2,40 TL’ten 2,60 TL’ye yükseldi.
Karaburun, Bergama, Dikili, Kiraz, Kınık, Ödemiş, Tire, Beydağ ve Çeşme’yi kapsayan C tarifede ise 4,50 TL olan biniş 4,80 TL’ye, 2,45 TL olan öğrenci binişi 2,65 TL’ye, 2,75 TL olan öğretmen binişi 3 TL’ye çıktı.(İZMİR(Ege Ajans/Ömer AKYALÇIN/ Hakan SERTKAYA)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv