İzmirgaz’dan Müzik dolu bir bahar akşamı

  • 0
  • 665
İzmirgaz’dan Müzik dolu bir bahar akşamı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı Akif Özüşen yönetiminde 2011 yılından beri çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren İzmirgaz Türk Sanat Müziği Korosu, 7. konserini İzmirli sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Sanat Merkezinde gerçekleştirilen “Bahar Rüzgârı” adlı konserde koro, seslendirdiği birlikte ve solo eserlerle dinleyicilere coşkulu bir gece yaşattı. Türk Sanat Müziğinin önemli üstatlarının eserlerini başarıyla seslendiren koro izleyicilerden tam not aldı. Gecede koronun seslendirdiği "İzmir'in Kavakları" adlı eserde, Ege Bölgesi Aydınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kösen’in oynadığı harmandalı zeybeği izleyicilerden büyük alkış aldı. Çeşme Kültür Sanat Derneği Korosunun da izleyiciler arasında yer aldığı konser yaklaşık üç saat sürdü. Konserin önemli sürprizi ise TRT Ankara Radyosunun genç ve başarılı isimlerinden Bahadır Özüşen’in katılımı oldu. İzleyicilerin alkışları arasında sahneye çıkan, seslendirdiği eserlerle geceye renk katan Özüşen’in, gecenin sonunda Şef Akif Özüşen ile gerçekleştirdiği düeti dinleyiciler ayakta alkışladı.

Konser sonunda İzmirgaz Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Akif Özüşen ve konuk sanatçı Bahadır Özüşen'e teşekkür plaketlerini takdim etmek için sahneye gelen İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, “Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Buradan hareketle İzmirgaz olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerinde sanata da destek olma gayesindeyiz. Süreklilik kazandırdığımız İzmirgaz Türk Sanat Müziği korosu ise bu projelerin en önemli ayaklarından bir tanesidir. Koromuza ve şefimize göstermiş oldukları özverili çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​Küçük Parmaklardan büyük performans

Barok Müzik Festivali’nde genç virtüöz ağırlandı

Sanat ve Gelenek Buluştu

İzmirliler İZKİTAP’a akın etti

Eytemiz'in öğrencilerinden 23 Nisan Konseri

W. A. Mozart’ın Requiem’i Modern Dans Yorumuyla Dünya Prömiyerini İzmir’de

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg