İzmirli başkanlardan Cumhuriyet manifestosu

  • 0
  • 997
Yazı Boyutu:

BüyükşehirBelediyesi’nin öncülüğünde bir araya gelen İzmir’in ilçe belediye başkanları,Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü için “karnavalı andıran” birkutlama programı hazırladı. Bayram öncesinde bir araya gelen başkanlar, peşpeşeyaptıkları açıklamalarla Cumhuriyet’e sahip çıkan önemli mesajlar verdi.

İzmir’de bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İzmirBüyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ortak gerçekleştireceğiprogramlarla çok daha büyük bir katılım ve coşkuya sahne olacak. BüyükşehirBelediyesi öncülüğünde gerçekleşecek etkinliklere birçok ilçe belediyesi dekatkıda bulunacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü etkinliklerikapsamında 29 Ekim akşamı İzmir’de düzenlenecek etkinlikler Tarihi HavagazıFabrikası’nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya 23ilçenin belediye başkanı katıldı.

Her yerde konser, heryerde kutlama
9 Eylül’de tüm Körfez’e yayılan kutlamaların büyük ses getirdiğini, bu kezaynı duyarlılıkla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir şölen havasında kutlamakistediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu,  şöyle devam etti:   “Hem tepelerden, hem Kordon’dan izlenecekhavai fişek gösterileriyle coşkulu bir bayram kutlamayı düşünüyoruz. Kıyışeridimizde hemen her ilçemizde konser var. Cumhuriyet Meydanı’nda tüm belediyebaşkanlarımızla beraber fener alayı eşliğinde yürüyeceğiz. CumhuriyetBayramı’nı 50 kilometre civarında bir şeritte kutlayacağız. Herkes ençok ilgi duyduğu sanatçının konserini izlemeye gidebilecek. İzmir’de sahillerdebüyük bir bayram coşkusu yaşanacak. Cumhuriyetin 90. yılını belediyebaşkanlarımızın ve hemşehrilerimizin desteğiyle iz bırakacak şekilde kutlamayıhedefliyoruz.” 

“İzmir’i gerigötüremezsiniz mesajı”
Önemli bir süreç yaşandığını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu şunlarıkaydetti: “Biz Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve inkılaplarına, laikliğe,dolayısıyla Cumhuriyet’in getirdiği demokrasiye, özgülüklere, hoşgörüye,beraberliğe sahip çıkmak durumundayız. Son dönemde Cumhuriyet’in temel ilkelerive demokrasiyle, hukuk devletiyle ilgili sıkıntıların yaşandığı bir realite. Burealiteye, bu kötü gidişe dur demek ve İzmir’i korumak için elimizden geleniyapıyoruz. 9 Eylül’de olduğu gibi 29 Ekim’de de meydanlarda tüm hemşehrilerimleyüksek bir katılımla bu gidişe İzmir’den ‘dur’ diyeceğiz. ‘İzmir’i gerigötüremezsiniz’ mesajını ileteceğiz.”

Belediyebaşkanlarından mesaj:
Toplantıya katılan ilçe belediye başkanları ise düzenlenecek etkinliklerhakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: 

Tahir Şahin (MenemenBelediye Başkanı):
Büyükşehir Belediye Başkanımızın liderliğinde CumhuriyetBayramını tüm İzmirli hemşehrilerimizle kutlayacağız. Atatürk’ün ülkemizearmağan ettiği bu rejime sahip çıkma konusunda T.C. vatandaşı olarak kendimizorunlu hissediyorum. Bu coşkuya ortak olmak boynumuzun borcu. 

Yusuf Altıparmak(Dikili Belediye Başkanı):
Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun.Cumhuriyet bizim yaşam tarzımızdır. Biz de bu etkinliklerde bulunmaktan gururluyuz. 

Ömer TurgutOğuz (Aliağa Belediye Başkanı): Biz de bu coşkuya ve onura elimizdengeldiği kadar katkı koyacağız.

Selçuk Karaosmanoğlu(Urla Belediye Başkanı):
Birlik beraberlik içinde bütün belediyebaşkanlarımızla Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğinde bulunmaktan gururduyuyoruz. 

Gökhan Demirağ(Foça Belediye Başkanı): Herkesin cumhuriyet sahip çıkması gerekiyor 

Vefa Ülgür (SelçukBelediye Başkanı):
Çok önemli bir organizasyon için bir araya geldik.Cumhuriyetin değerleri çeşitli şekillerde esnetilmeye çalışılıyor. Ama bu gençcumhuriyetin önü açık ve onun değerleri için çalışmaktan onur duyuyorum.

İsmet Korkmaz (KirazBelediye Başkanı): 
Bu dönemde herzamankinden daha duyarlı davranmak zorundayız. Bu seneki Cumhuriyet Bayramı’nıdaha coşkulu kutlayacağız.

Ercan Tatı (BucaBelediye Başkanı):
Şu an içinde bulunduğumuz konjonktür İzmir’den Türkiyebir ses vermeyi gerektiriyor. İzmir’den Türkiye’ye Cumhuriyet Bayramı’nın nasılkutlanması gerektiğini göstereceğiz.

Hasan Karabağ(Bayraklı Belediye Başkanı): 9 Eylül’de yaptığımız ortak kutlama hem seyir,hem de birlikteliği ifade etme anlamında çok başarılı oldu. 29 Ekim’de bubirlikteliği devam ettiriyoruz.

Rıdvan Karakayalı(Kemalpaşa Belediye Başkanı):
Kemalpaşa’da Cumhuriyet Bayramı’nı en iyişekilde kutlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İzmir’deki kutlamaların tümTürkiye’ye örnek olacağına inanıyorum.

Abdül Batur(Narlıdere Belediye Başkanı): İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğindeİzmir’deki kutlamalarda birlik beraberlik içinde Cumhuriyete bağlılığımızı engüzel şekilde göstermenin gayreti içinde olacağız. Özellikle bu konjonktürdeUlu Önder Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkmak en önemligörevdir. Büyükşehir Belediye Başkanıma bizi bu dayanışma ruhu içinde bir arayagetirdiği için teşekkür ediyorum.

Metin Solak (ÇiğliBelediye Başkanı):
Kemal Atatürk’ün imzasını Çiğli’ye binlerce kişininkatımıyla atacağız. Çiğli cumhuriyeti seviyor, İzmir cumhuriyeti seviyor.

Mehmet Ali Çalkaya(Balçova Belediye Başkanı): 
29 Ekim2013’de sadece Cumhuriyeti kutlamayacağız. Onu korumak ve kollamak için biraraya gelip güç birliği oluşturmak zorundayız.

Süleyman VasfiŞentürk (Beydağ Belediye Başkanı): 
Hemşahsım, hem halkımla beraber Cumhuriyet’in 90. yılını ilçemizde BüyükşehirBelediyesi’yle birlikte coşkuyla kutlayacağız.

Kamil Okyay Sındır(Bornova Belediye Başkanı):
İzmir Cumhuriyete, bayrağımıza, Mustafa KemalAtatürk’e ve ilkelerine bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Hepimizin üzerinedüşen görev bütün hemşehrilerimizin bu bayramı coşkuyla kutlamalarına imkansağlamak. Bunu bir arada kardeşçe yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.İzmir’deki bu birlikteliğin bütün yurt çapında gerçekleşmesi en büyükdileğimiz. Buna imkan sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımısunuyorum.

Ergun Özgün (MenderesBelediye Başkanı):
Cumhuriyetin tüm yurttaşlarımızla beraber kutlanmasınakatkı koymak adına biz de bu etkinliklerde görev alacağız.

Mustafa İnce(Güzelbahçe Belediye Başkanı):
Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğündeİzmir’den Türkiye’ye haykırıyoruz. Cumhuriyet için haykırıyoruz. Biz deGüzelbahçe’den havai fişeklerimizle destek vereceğiz.

Sıtkı KürümKarabağlar Belediye Başkanı:
Böyle bayramları kutlamak bizim için çokönemli biz de elimizden gelen katkıyı koyacağız. 28’inde Üçyol’dan Üçkuyular’akadar meşalelerle yürüyeceğiz.

Bekir Keskin (ÖdemişBelediye Başkanı):
Cumhuriyet Bayramı’nı kentimize yakışan bir şekildekutlamamızı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nateşekkür borçluyuz

İsmail Uygur (TorbalıBelediye Başkanı):
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe halkımızlabirlikte Cumhuriyet Bayramını en güzel şekilde kutlayacağız. İzmir’den önemlibir mesaj vereceğiz.

Halil İbrahim Şenol(Gaziemir Belediye Başkanı):
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın en yüksekkatılım ve coşkuyla kutlanması adına etkinliklere destek vermekten gururduyuyorum. İzmir’e çok yakışacak. 

HüseyinÇalışkan (Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı): İ
ktidarın resmibayramları önemsizleştirme çabalarına karşı, İzmir bayramlarına daha çok sahipçıkıyor. Biz de Karşıyakalıları sahilde buluşmaya davet ediyoruz. Sporkulüplerinin ve taraftarlarının katılımıyla İzmir’de o gün tarihi bir görüntüoluşacak.Osman Kocaman (Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı):  Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünüSeferihisar olarak hem Büyükşehir Belediyesi’ne destek vererek hem kendiilçemizde coşku içinde kutlayacağız.

İzmir böyle geceyaşamayacak
Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı kapsamında 29 Ekim akşamı saat 20.00’deCumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek.Yürüyüşe Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra tüm ilçe belediye başkanları dakatılacak.Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise Karşıyaka Sahil, GündoğduMeydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizatı Heykeli, NarlıdereSahil, Çiğli Güzeltepe ve Çiğli Merkez, 75.Yıl Mahallesi Bayraklı, Bornova Evka4, Kadifekale, Buca Şahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7’den aynı andabaşlayan havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.  21.15’den itibarenise kentin kıyılarında konserler başlayacak. Gündoğdu Meydanı’nda Burcu Güneşve Edip Akbayram, İnciraltı Adalet Meydanı’nda Selda Bağcan, Narlıdere SahilEvleri’nde  Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı’nda Gülşen,Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda Şehnaz Sam ve Dolapdere Big Gang, GöztepeDenizatı Heykeli önünde ise Aegean Band sahne alacak. 

Toplantıyakimler katıldı?

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Balçova BelediyeBaşkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, SelçukBelediye Başkanı Vefa Ülgür, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, UrlaBelediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Dikili Belediye Başkanı YusufAltıparmak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Buca Belediye Başkanı ErcanTatı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ödemiş Belediye Başkanı BekirKeskin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Narlıdere BelediyeBaşkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karabağlar BelediyeBaşkanı Sıtkı Kürüm, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, GaziemirBelediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur,Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz,Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Karşıyaka Belediyesi Başkan YardımcısıHüseyin Çalışkan, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kocaman,
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv