İzmirli Ezgi, Yo-Yo Ma ile Master Klass Konseri Verdi

Yurt dışında ülkemizi  kültür sanat alanında başarıyla temsil eden İzmirli Çellist (Viyolonsel ) 29 yaşındaki Ezgi Karakuş, UMKC Kansas City büyük salonda çok sayıda Gremy ödülü sahibi dünyaca Ünlü Cellist Yo-Yo Ma ile birlikte Master Klass konseri verdi.

  • 0
  • 678
İzmirli Ezgi, Yo-Yo Ma ile Master Klass Konseri Verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yurt dışında ülkemizi  kültür sanat alanında başarıyla temsil eden İzmirli Çellist (Viyolonsel ) 29 yaşındaki Ezgi Karakuş, UMKC Kansas City büyük salonda çok sayıda Gremy ödülü sahibi dünyaca Ünlü Cellist Yo-Yo Ma ile birlikte Master Klass konseri verdi. İlk defa Türk Müziği’ni Viyolonsele uyarladığı parçayı seslendirerek büyük bir beğeni kazandı.  “Kahramanım” diyerek Ezgi’ye alkışlayan Yo-Yo Ma, konser sonrasında kendi sosyal medya hesabında Ezgi’ye geniş yer verdi. Konser sonrasında Kansas City Tv ve Amerikan basınında röportajları yayınlandı.

1987 yılında İzmir'de doğan,  1994-2001 İlköğretim döneminde DEÜ Devlet Konservatuarı sınavını kazanarak yaylı çalgılar Viyolonsel bölümüne kursiyer öğrenci olarak giren Ezgi Karakuş, DEÜ Devlet Konservatuarı'nın Lise giriş sınavlarını kazanarak, Prof. Çağlayan Ünal Sümer'in öğrencisi oldu. Bu dönemde okulun oda müziği orkestralarında Cellist olarak çalışan genç yetenek 2003 yılında Almanya'da "Bremen Gençlik Orkestrası'na davet edildi. Karakuş 2005 yılında da Almanya'nın Münih kentinde "Youngenç Filarmoni Orkestrası" ile konserler verdi.

Yüksek Lisansına  Prof. Çağlayan Ünal Sümer'le devam eden Ezgi,  2006 yılında ilk solist konserini D.E.Ü. İzmir Devlet Konservatuarı Orkestrası eşliğinde G. Faure, Elegie op. 24 Viyolonsel Konçertosu yorumuyla İzmir Sabancı Kültür Sarayı'nda verdi. Ezgi Karakuş, 2007 Lisans-3'te ise ikinci solist konserini Konservatuar Orkestrası eşliğinde E.Lalo, Viyolonsel Konçertosu'nu Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirdi.
2009 Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri Marshall Üniversitesi Müzik bölümüne davet edilerek Prof.Dr. Şölen Dikener'in (Graduate) Yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildi. Karakuş, Oda Müziği çalışmalarını Cellist Alistair David MacRae ve Cellist David Teie ile sürdürüyor. 2011 yılında West Virginia Marshall Üniversitesinde  düzenlenen Winner of Jackson/ Balshaw Music Competition Müzik yarışmasını birincilikle kazanarak birincilik ödülünün sahibi oldu.


Yüksek Lisansını da başarıyla 2013 yılında bitirerek, Misouri Eyaleti Kansas City Üniversitesine doktorasını yapmak üzere davet edilen Ezgi Karakuş, resitaller ve konserler verdi. Doktorasını da başarıyla tamamladı.  Ezgi, şu anda Ottawa University’de ve Emporia State University’de  Adjunct Professor of Cello (Yardımcı Profesör) olarak ders veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv