İzmirli ödül avcısı Nehir Ertopçu

2017 yılından beri yaşamını Almanya’da sürdüren ve başarısıyla dikkat çeken İzmirli genç Viyolansel sanatçısı Nehir Ertopçu,Türkiye’de kazandığı çok sayıda ödülün üstüne, Almanya ve diğer ülkelerde de ödül kazanmayı sürdürüyor.

  • 0
  • 2.393
İzmirli ödül avcısı Nehir Ertopçu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2017 yılından beri yaşamını Almanya’da sürdüren ve başarısıyla dikkat çeken İzmirli genç Viyolansel sanatçısı Nehir Ertopçu,Türkiye’de kazandığı çok sayıda ödülün üstüne, Almanya ve diğer ülkelerde de ödül kazanmayı sürdürüyor.

Mart 2021’de Almanya’nın gençler için en prestijli müzik yarışması’nda (JUMU -Jugend Muzisiert ) de online Rheinland- Pfalz eyaleti birincisi, 2 Nisan 2021 de Romanya’daki online çello yarışması “international George Manoliu Master of Strings Competition”da ikinci olan Ertopçu, bu kez geçtiğimiz günlerde tüm eyaletlerden toplam 2250 yarışmacının katıldığı ulusal yarışmada da Piyano ve Yaylı Çalgılar Duo 2002-2003 doğumlular kategorisinde Almanya 3’ncülüğünü kazandı. 

2003 yılında Jinekolog Kenan Ertopçu ile Avukat Emel Ertopçu’nun kızı olarak İzmir’de dünyaya gelen Nehir Ertopçu, 2007 yılında piyano ve müzikle tanıştı.  2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda C. Can Elbi’nin öğrencisi olarak viyolonsel eğitimine başladı ve eğitimi süresince konservatuvar içerisinde pek çok konserde yer aldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde, Genç Müzisyenler Serisi kapsamında “Ensemble Çellizm” topluluğu ile konuk solist olarak yer alan Ertopcu, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde Christoph Henkel, IDEA Müzik Masterclass’larında Dilbağ Tokay, Alexander Rudin, Betina Hoffmann, Yuri Semenov, Ozan Evrim Tunca ve Çağ Erçağ ile masterclass çalışmalarına katıldı.

2015 -2017 yıllarında eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Dilbağ Tokay’ın öğrencisi olarak devam eden sanatçı, 2016 yılında İtalya’da 26. Citta di Barletta International Music Competition’da ilk ödülü 1’nciliğin ardından 2017 yılında Bulgaristan’da Burgas International Competition of German and Austrian Music’da da 1’nci oldu. 

Aynı yıl ailesiyle Almanya’ya yerleşen Nehir Ertopçu, Almanya Montabaur’da Landesmusikgymnasium Rhein-Pfalz da Violoncello öğretmeni Stefan Welsch’in öğrencisi olarak müzik eğitimiyle birlikte Almanya’da Abitur denilen lise mezuniyeti için de çalışmalarını sürdürüyor. 4 yıldır İsviçre’de Gottenheim’da konser veren okul senfoni orkestrasında, ayrıca en iyi gençlik orkestrası olarak Belçika’daki yarışmada Avrupa birincisi seçilen ve Avusturya’nın Başkenti Viyana’da yapılan “Summa Cum Laude Youth Music Festival” den davet alan okulun oda orkestrası “Musica Viva”da 3 yıldır çalıyor.

Nehir Ertopçu, 9 Nisan 2018’de Elisabeth Fürniss (Musik yüksekokulu Münster) Masterclass‘ında başarısıyla Montabaur Orta  Ren Bölgesi Uluslararası Müzik Günleri konserinde en genç sanatçı “Geleceğin yıldızı genç yetenek” olarak Alman ana akım  medyasının haberlerinde yerini aldı.   

Rheinland-Pfalz eyaleti gençlik orkestrasından da davet alarak 3 yıldır onlarla birlikte Almanya’nın değişik şehirlerinde konserlere katılan genç İzmirli, 3 Şubat 2019 yılında Almanya’da Montabaur’da JUMO (jugend musiziert) bölgesel Çello yarışmasında tam puan alarak kendi yaş grubunda 1’ncilik ödülünü kazanarak 6 Nisan 2019 da Eyalet yarışmasına katılma hakkı kazandı. Mainz’da Rheinland -Pfalz eyaleti yarışmasında da aldığı 1’ncilik ödülünün ardından bu kez Halle şehrinde ulusal yarışmaya katıldı ve solo viyolonselde yaş grubunda Almanya’nın başarılı genç sanatçıları arasında yerini aldı. 

2 Nisan 2021’de Romanya’da online çello yarışması “international George Manoliu Master of Strings Competition“da ikincilik ödülünü alan İzmirli Çellist Nehir Ertopçu, bu yıl içinde (Mart 2021) ise Almanya’nın gençler için en prestijli müzik yarışmasında (JUMU- Jugend Muzisiert ) online Rheinland- Pfalz eyaleti birinciliği, geçtiğimiz günlerde ise tüm eyaletlerden toplam 2250 yarışmacının katıldığı ulusal yarışmada da Piyano ve Yaylı Çalgılar Duo 2002-2003 doğumlular kategorisinde çaldıkları Kodály Zoltán  Cello - Piyano Sonatı Op.4  II. Allegro con spirito  Robert Schumann  Adagio&Allegro op.70 ile Almanya 3’ncülüğünü kazandı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv