İzmirli ressam Figen Beğen Paris’te sergi açtı

  • 0
  • 1.462
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin Gönüllü Turizm Elçisi İzmirli Ressam Figen Beğen, dünyanın en prestijli salonlarından olan Paris Grand Palais (Büyük Saray)’da düzenlenen “Art en Capital” (Başkentte Sanat) adlı uluslararası sergiye Türkiye adına 3’ncü kez katıldı. Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı açılış kokteylinde kendi imkanlarıyla sağlayarak götürdüğü Türkiye’yi tanıtıcı döküman, hediyelik obje, broşür ve katalogların da resimleri kadar ilgi gören Beğen’in bu tutumu katılımcıların beğenisini kazandı. 
Sanatçının götürdüğü anahtarlıklar, çeşitli takılar, Mevlâna şekeri, semazenli kitap ayraçları, gözboncukları, lokumlar ve benzeri ürünler, gördüğü ilgi nedeniyle kısa sürede tükendi.

Dünyanın en prestijli salonlarından olan Grand Palais yeni onarılan Cam Kubbesiyle ( tüm davetiye ve kataloglarda özellikle bu görüntü kullanılır) gün ışığında eser seyretmenin keyfini arttırdığını söyleyen Figen Beğen, “dünyanın en büyük antika fuarları ve uluslararası ve önemli ulusal sergileri gösterileri hep bu salonda yer alıyor. 72000 M2 kapalı alan 12 ay boyunca çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor. Benim için bir rüya gerçekleşti ustalarla yan yana sergi yapabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tabii ki onlar yan salonda biz yaşayan sanatçılar büyük salonda omuz omuza sanat gösterisi yapıyoruz” dedi.
2008 yılında Türkiye'yi temsilen başlayan Paris Grand Palais (Büyük Saray)’da  gerçekleşmekte olan sergilere ara vermeden 3 yıl üst üste katılımının Saray'a “Societaire” (sürekli üyelik) getireceğini ve bu titr’in Fransız sanatçı dostlarıyla dünyanın her başkentinde ve sanat fuarlarında boy gösterme olanağı sağlayacağını anlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kadınlar ‘Hey’ diyor

İsmail Altunsaray ile Türkü Dolu Gece

30 fotoğraf, 30 farklı hikaye

Ferhat Göçer'le muhteşem akşam

"Madımak 93" Oyunu Duygu Dolu Anlara sane oldu

Dario Moreno anısına nostaljik şenlik

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg