İzmirli şef aşçılara Kikkoman Soya Soslu balıklı menüleri

  • 0
  • 1.814
Yazı Boyutu:

Kaya İzmir Termal & Convention Otel  Aşçıbaşı ve  İzmir Aşçılar Derneği  Başkanı Nejdet  Polat tarafından Agora Alışveriş Merkezi’nde bulunan Arasta’da Kikkoman Soya Sosları semineri düzenlendi.
İzmir’deki Uzakdoğu mutfağının özelliklerini ve soslarını tanıtım amacı taşıyan ve 5 yıldızlı tesislerin şeflerinin katıldığı seminerde dünyaca ünlü yemek danışmanı Kiyoshi Hayamizu hazırladığı lezzetlerle katılımcılara görsel ve damak zevklerine hitam eden lezzet şöleni yaşattı.
Kikkoman Soya sosunu anlatan Kiyoshi Hayamizu,1630 yılından beri Japonya’da aynı aile tarafından üretilen Kikkoman soya sosunun yıllardan beri süre gelen üstün kalitesiyle, bugün dünyada 90 ülkede tercih edildiğini söyledi.
Hayamizu, “ Kikkoman günümüzde 6500 kişinin çalıştığı, uluslararası bir marka. Dünya üzerindeki 9 ayrı üretim tesisinde, her yıl 400 milyon litre soya sosu üretiliyor. Sadece su, soya, buğday ve tuzdan oluşan Kikkoman soya sosu, doğal damıtma yöntemiyle 6 aylık bir fermantasyon süreci sonunda elde ediliyor. 379 yıl önceki tarifine sadık kalınarak üretilen Kikkoman soya sosu, hiçbir yapay tatlandırıcı, renklendirici veya koruyucu katkı maddesi içermiyor” dedi.
Kikkoman Soya Sosu’nun balık, et, tavuk, salata, çorba, sebze, pilav ve bütün yemeklere uyum sağladığını ve mutfağın "sır" malzemesi olarak da adından söz ettirdiğini ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv