İzmirli sinemacı Elçin Elgür’ün “Paçi: Av Sanatı” Ege Park Balçova’da

İzmirli senarist, yönetmen Elçin Elgür 'ün ilk uzun metraj filmi “Paçi: Av Sanatı” 5 Mayıs cumartesi günü Ege Park Balçova da gösterime giriyor.

  • 0
  • 897
İzmirli sinemacı Elçin Elgür’ün “Paçi: Av Sanatı” Ege Park Balçova’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli senarist, yönetmen Elçin Elgür 'ün ilk uzun metraj filmi “Paçi: Av Sanatı” 5 Mayıs cumartesi günü Ege Park Balçova da gösterime giriyor. 2017 de 36. İstanbul Film Festivali kapsamında ''Yeni Türkiye Sineması '' kuşağı kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştiren filmin senaryosunu yazan Elçin Elgür filmin yönetmenliğini de gerçekleştirdi. Kerim Çakır’ın yapımcılığını üstlendiği ''Paçi :Av Sanatı '' 4 Mayıs ta vizyona girecek, 5 mayıstan itibaren ise 10 gün süreyle Ege park Balçova’da sanat filmi izlemek isteyenleri ağırlayacak.

1980 yılında İzmir’de doğan, 1999 yılında İzmir Özel Türk Lisesi’nin ardından 2004’te Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümünü bitiren Elçin Elgür, 2014 yılında sinema üzerine yüksek lisansını bitirdi. 2015 yılından itibaren Ana Sanat Bilim Dalı’nda Sanatta Yeterlilik bölümünde doktora yapan Elgür, 2003 yılında reklam sektöründe yönetmen asistanı olarak çalışmaya başladıktan sonra 2009-2014 yılları arasında reklam yönetmenliği ve yapımcılığı yaptı.  2014 yılında Kerim Çakır ile birlikte ECNFİLM’i kurarak reklam ve sinema çalışmalarına devam eden İzmirli yapımcı, yönetmen, senarist  2003’te ilk kısa filmi “Ten” i, 2012’de “Modern Zamanlarda Bir Yer”i (Cannes Film Festivali, Short Film Corner)çekti. Elgür’ün son çalışması “”PAÇİ: Av Sanatı” ise 2017 yılında çektiği ilk uzun metraj filmi oldu. İzleyenler; unutulmaya yüz tutmuş bir kültür olan atmaca eğiticiliğini ve yırtıcı bir kuşu eğitmenin insan psikolojisine nasıl etki ettiğini izlerken, bir yandan da Karadeniz’in büyüleyici manzaralarına şahit olacak.

 FİLMİN KONUSU
13 yaşındaki Liva, babası tarafından istemediği halde köye, dedesinin yanına bırakılır. En büyük zevki cep telefonundan oyun oynamak olan Liva yeni geldiği bu köyde yaşlı insanların arasında ilgi çekici bir şey bulamaz. Ancak yırtıcı kuşların göç zamanının gelmesiyle işler değişecektir. Doğu Karadeniz’de hayli popüler olan atmaca yetiştirme kültürüyle, dedesiyle çıktıkları bir atmaca avında tanışacaktır. Bu tanışma o andan itibaren Liva’nın geleceğini değiştirecek en önemli dönüm noktalarından biri olacaktır. Dedesinden avcılığın bütün detaylarını öğrenecek ve bölgenin en etkili atmaca yetiştiricilerinden biri olacaktır.

ATMACA YETİŞTİRİCİLİĞİ
Atmaca yetiştiriciliği Doğu Karadeniz’de Rize başta olmak üzere yaygın olarak görülen bir kültürdür. ‘Ragi’ denilen yemli tuzaklarla yakalanan atmacalar sonrasında bu işe gönül vermiş kişiler tarafından eğitim aşamasına geçilir. İlk olarak atmacanın düz bir çubukta korkmadan sabit durması için bir eğitim verilir. Bu eğitimden sonra avlanma antrenmanlarına geçilir ve atmaca, yetiştiricisinin kontrolünde avlanmayı öğrenir. Atmacalar avlanırken yere yakın uçtukları için, yetiştiriciler avı ‘tente’ adı verilen ve yukarıdan bakıldığında doğal bir alan izlenimi verilen yerlerden izlerler. Avlanma işlemini başarıyla gerçekleştirip geri dönen atmacanın yakaladığı avı saniyelerle savaşan yetiştirici atmacanın ağzından alır, yoksa atmaca avı yiyecektir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv