İzmirliler, AB eğitimine koştu

  • 0
  • 624
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Konrad Adenauer Vakfı’yla “AB Sertifika Programı” düzenledi. Hem Avrupa Birliği’nin tanıtılması hem AB yardımlarından yararlanma yollarının gösterilmesi hedeflendi. Altı hafta sürecek eğitim büyük ilgi gördü, farklı kesimlerden 500’e yakın kişi katıldı
 
“Avrupa Birliği Sertifika Programları”nın 64’üncüsü İzmir’de düzenleniyor... Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Konrad Adenauer Vakfı tarafından 2005 yılından bu yana yürütülen eğitim, bu kez Gediz Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Altı hafta sürecek program ilgiyle karşılandı, farklı kesimlerden yaklaşık 500 kişi katıldı.
Açılışı Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Akdiş ile İzmir Valiliği AB Koordinatörü ve Konak Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Prof. Dr. Akdiş ve Önal, AB fonlarından yararlanmada istenen düzeye gelinemediğine dikkat çekti, kaynak kullanmada böyle eğitimlerin önemine işaret etti.
Avrupa Birliği’nin daha yakından tanımak, sağladığı fırsatları öğrenmek isteyen İzmirlilere ilk dersi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çınar Özen verdi. Prof. Dr. Özen, AB’nin kuruluş öyküsünü ve bugünlere nasıl geldiğini anlattı, birliğin içinde bulunduğu güncel sorunlar hakkında bilgilendirdi.
 
Nasıl yardım alınır?
Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü’ndeki “64’üncü AB Sertifika Programı”, 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek. Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çağrı Erhan, Doç. Dr. Sanem Baykal, Gediz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Üstün, Yrd. Doç. Dr. Sait Akşit, Öğr. Gör. Ela Gökalp Aras ve Anadolu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Erhan Akdemir katılımcılara seslenecek. AB’nin yapısı, Türkiye’yle ilişkileri ve kurumları ayrıntılı olarak ele alınacak. AB mali yardımları da anlatılacak. Hangi hibe programından nasıl yararlanılacağı, proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği öğretilecek, bu konuda kazandıran tüyolar verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv