İzmirliler “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü”nde buluştu

  • 0
  • 1.862
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”ne katılan onbinlerce İzmirli, Ulu Önder’e olan sevgi, saygı ve özlemlerini bir kez daha gösterdi. Bu yıl 5. kez gerçekleştirilen yürüyüş, Alsancak Limanı’ndan başlayarak Vasıf Çınar Meydanı’nda sona erdi. Meydan’da 64 panodan oluşan Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişi, İzmir günleri ve o döneme ait gazete haberlerinden oluşan “Atatürk’ün İzmir Günleri” isimli sergi de açıldı.
Yürüyüşe milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, dernekler, üniversiteler ve kamu kurumu temsilcileri ile her yaş grubundan İzmirliler vardı.
Yürüyüşün bitiminde, Vasıf Çınar Meydanı’nda bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Asla umutsuzluğa kapılmadan..”
“İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, her 10 Kasım’da düzenlediğimiz ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nde O’na olan inanç ve bağlılığımızı, ulusal bütünlüğümüzü, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhumuzu, her seferinde çok daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz. Bu yürüyüş, büyük bir buluşmanın adıdır. Büyük bir vefanın, minnetin ve bağlılığın, kentimize ve ülkemize yakışır bir biçimde dile getirilmesidir. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, çocuğuyla birliğimizi, dirliğimizi hep koruyacağımız; ayrıya gayrıya düşmeden, düşürülmeye asla izin vermeden Cumhuriyet’e hep bağlı kalacağımızı anımsamak ve anımsatmaktır. Atamızın bize bıraktığı bu büyük mirası, titizlikle korumak ve gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorundayız. Aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için asla umutsuzluğa kapılmadan, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmalıyız. Bugün burada, şanlı bayrağımızın altında toplanan yüreği Cumhuriyet coşkusuyla atan siz değerli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük anısı ve eseri önünde bir kez daha minnetle eğiliyorum.  Yaşayın Türkiye Cumhuriyeti. Ne mutlu Türküm diyene!”
Başkan Kocaoğlu, konuşmasının sonunda Siirt’te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerleri de rahmetle andı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv