İzmirliler Balkan Ülkeleri Halk Danslarıyla coştu

  • 0
  • 1.188
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 - 10 Ekim 2012 tarihleri  arasında düzenlediği, '' Balkanlılar Halk Dansları Festivali '' bugün başladı. Türkiye, Slovenya, Sırbistan, Romanya, Makedonya, Kosova, Karadağ, Hırvatistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan Halk Oyunları Ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Konak Meydanı'nda yapılan gösterilerle izleyenleri büyüledi.
 
5 gün boyunca İzmir'in Merkez İlçelerinde yapılacak gösterilerle, daha çok sayıda İzmirlinin bu ülkelerin halk oyunlarını izleme fırsatı yaratılacak.
İlki 1935 yılında Balkan ülkeleri arasındaki dostluk, dayanışma ve kardeşlik duygularını geliştirmek amacıyla M. Kemal Atatürk'ün isteğiyle İstanbul'da başlatılan festivalin 2.si de 1936 yılında İstanbul'da gerçekleştirilmiş, 1937 yılında Atatürk'ün hastalığı nedeniyle yapılamamıştır. 2007 yılına kadar Atamızın başlattığı bu etkinliğe sahip çıkılmayınca; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışkan ve başarılı kültür müdürü Veysel Çıldır'a Ata mirası etkinliğin, İzmir'de sürdürülmesi talimatını vermiştir. 2007'den bu yana İzmir'de her yıl gerçekleştirilen etkinliğin, ilk ikisi İstanbul'da, 6'sı İzmir'de olmak üzere bu yıl 8.si gerçekleştiriliyor.
 
İzlenen yanlış politikalar nedeniyle Orta Doğu'da dost ülke kalmadı desek yeridir. Ülkeler arasındaki dostluğun ve kültür alışverişinin önemini görerek bu etkinliği başlatan Atatürk'ün bıraktığı yerden, göreve gelir gelmez başlatan Aziz Kocaoğlu, dünya barışına önemli katkı yapmaktadır.
İzmir her konuda olduğu gibi, bu konuda da önderliği hiç bir belediyeye bırakmamıştır. Atatürk'e ve O'nun eserlerine sahip çıkmıştır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv