İzmirliler bu yıl operaya doyacak

  • 0
  • 901
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en önemli sahneleri arasında yerini alanKarşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 2013-2014 sezonuna da iddialı giriyor. 22Ekim’de “Viva İspanya” konseri ile perdelerini açacak olan sahnede bir sezoniçinde tam 68 konser gerçekleşecek.

 

Ülkemizin en prestijli sanat ödüllerinden “Semiha BerksoyOpera Ödülü”nün sahibi olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 22 Ekim SalıGünü,  kapılarını 2013-2014 sezonunaaçacak. Sezon boyunca 68 temsille sanatseverlerle buluşacak olan KarşıyakaOpera ve Tiyatro Sahnesi’nde bu yıl program yine dopdolu olacak. Sezon boyuncagerçekleşecek konserlerde, ülkemizin ve dünyanın önde gelen sanatçı vetoplulukları “Beethoven”, “Verdi”, “Chopin” gecelerinde sanatseverlere müzikziyafetinde bulunacak. 

Ülkemizin önde gelen oda müziği topluluğu “Borusan Quartet”de, Ekim, Kasım 2013 ile Şubat ve Nisan 2014’de gerçekleşecek 4 ayrı konserleKarşıyakalı sanatseverlerle buluşacak. 

Türkiye’nin tek ilçe belediyesi orkestrası olan KarşıyakaBelediyesi Filarmoni Orkestrası ise, şef Gürer Aykal yönetiminde yine muhteşemkonserlere imza atacak. Karşıyaka Filarmoni’nin bu sezon ilk konseri 28 Ekim’degerçekleşecek. “Karşıyaka’da Cumhuriyet Coşkusu” başlıklı muhteşem konser,Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl başlatılan Viyana Klasikleri Piyanoresitalleri bu yıl da sürdürülecek. Ayrıca yine geçen yıl başlatılan “Doğumunun200. Yılında Verdi” Konserleri de devam edecek. Karşıyaka Barok Günleri’ndealanında dünyada en iyilerinden biri olan barok soprano Emma Kirkby sahnealacak. Geçtiğimiz yıl, ilk gösterimde büyük beğeni toplayan, müziklerini FazılSay’ın yazdığı “Venüs ile Adonis” isimli modern bale tekrar sevenleriylebuluşacak. Bu yılki programda, ünlü yazarlarımızdan Kürşat Başer’in katılımıyla“Bir Piyanistin Yazarla Buluşması” konseri de yer alacak. 

Etkinlik biletleri ve davetiyeleri Karşıyaka Opera veTiyatro Sahnesi’nden temin edilebilinir. Tel: 0232-330 64 04

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv