Jose Feliciano bu gün Çeşme'de

  • 0
  • 2.045
Yazı Boyutu:

Eleştirmenler tarafından "Yaşayan en büyük gitarist" olarak anılan Jose Feliciano bu akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda ve 20 Temmuz’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluşuyor. 
Konser öncesi Kaya Thermal & Convention’da basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen sanaçı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı,  kendisi, müzik yaşamı ile ilgili sorularını yanıtladı, evrensel müzik ile düşüncelerini paylaştı.
 
Daha önce bir kaç geldiği  Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten Feliciano, Türk insanını da çok sevdiğini, çok kibar bulduğunu, kendisine olan hayranlıklarını ise takdirle karşıladığını söyledi.
Ankara İzmir, İstanbul gibi Türkiye’nin üç büyük şehrinde bulunduğunu, Cuma akşam İzmir’de Çeşmede, Cumartesi ise Bodrumda Türk müzikseverlerle buluşacağını dile gen gelişinde Jose Feliciano, Türk Müziğinin ve enstrümanlarının ilgisini çektiğini, hatta,  geçen gelişinde Ud ve darbuka alarak öğrenmeye çalıştığını anlattı. Feliciano, “Udu öğrendim, çalı
yorum, akort ta yapabiliyorum ama akort etmek inanılmaz zahmetli. Yaptığım değerlendirme sonunda udun Flemenko müziğinin temelinde yattığını inanıyorum.Hatta daha fazlasını bile söyleyebilirim” dedi.
 
DOSTLUK VE BARIŞ İÇİN “MÜSLÜMAN KARDEŞLER”
The Gypsy adlı bestesinin Türkçe seslendirmesini yapan Semiramis Pekkan’ı beğendiğini belirten sanatçı, Ajda Pekkan ve Tarkan’ı ise tanımadığını ama iyi müzikler yaptıklarına inandığını açıkladı.
Basın mensuplarının albüm çalışmalarına yönelik sorularını verdiği cevap sırasında yeni bir bestenin de üretim aşamasında olduğu ortaya çıktı. Ağustos ve Eylül aylarında iki albüm çıkaracağını ve bu albümlerin birinde yer alacak olan bestesinin adı “Müslüman Kardeşler” olacak.
Bu şarkı ile ABD’dekilere bütün dünyadaki Müslümanların terörüst olmadığına, birlikte kardeş olduklarını, aynı zamanda ADB’lilerin heqsinin kendiyerini karşı olmadıklarını anlatmak istediğini dile getiren Feliciano, “Barış için yazdığım bir şarkı olacak. Aynı gezegende yaşayan, aynı havayı soluyan varlıklar olarak Tanrı adına ne dersek diyelim, ister İsa, ister Allah diyelim kardeş gibi dostlukla yaşamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
 
KİMDİR
Doğuştan kör olan, 1945 doğumlu Porto Rikolu şarkıcı ve gitarist; "Yaşayan en büyük gitarist", “En İyi Pop Gitaristi”, “En İyi Caz ​​ve En İyi Rock Gitaristi” ünvanlarını elinde tutuyor olmasının yanı sıra sekiz Grammy ödülü ve on altı Grammy adaylığı kazandı. Dünya çapında da sayısız prestijli ödülü bulunuyor.
Gerçek adı Jose Montserrate Gariıa Feliciano “Light my fire”-“Californıa Dreamin” “Gypsy”gibi pek çok şarkının yaratıcısı, soft rock, latın pop, bolero ve akustik kralı olarak bilinir.
En son 28 Ağustos 2009 da İstanbul Kuruçeşme Arena’da Enbe Orkestrası ile konser vermek üzere ülkemize gelen Jose Feliciano, dünya müzik tarihinde bir efsane olarak müzik yaşamına devam ediyor.
20 Temmuz akşamı Çeşme ( 21:30 Çeşme Açıkhava Tiyatrosu) ve 21 Temmuz 2012 akşamı Orhun Yachting, Tourism Organization tarafından gerçekleştirilen organizasyonla

ile 20 Temmuz’da Çeşme, 21 Temmuz‘da ise Bodrum’da sevenleri ile buluşacak.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv