Judo “Çiçek” açtı

  • 0
  • 536
Judo “Çiçek” açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 16 yaşındaki genç judocusuÇiçek Akyüz, 2014 yılındaki şampiyonalarda adeta kürsüden inmedi. Peşpeşealdığı derecelerle dikkat çeken Akyüz’ün hedefi, olimpiyatlarda milli formayıgiymek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin genç judocusu Çiçek Akyüz,2014 yılında adeta fırtına gibi esti.  Judoya 2010 yılında İzmirBüyükşehir Belediyesi judo takımı altyapısında başlayan Akyüz, 6 ay sonrakatıldığı Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü olarak gösterdiği başarıyı sonrakiyıllarda da devam ettirdi. 2011’deki Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü,2012’deki organizasyonda ikinci, geçtiğimiz yıl Manisa’daki Ümitler AvrupaŞampiyonası’nda ise ikinci oldu. 2014 yılında başarı basamaklarını hızla vekendinden emin adımlarla tırmanan genç sporcu Samsun’da yapılan TürkiyeŞampiyonası’nda üçüncülük, Antalya’daki 21. Nazım Canca Ümitler AvrupaKupası’nda beşincilik, Romanya Pisetsi’deki Euro Cup’ta üçüncülük, ÇekCumhuriyeti-Teblice’deki şampiyonada ise ikincilik kürsüsüne çıktı. 2020’deTokyo’da düzenlenecek olimpiyatlarda milli formayı giymek isteyen Akyüz’ünşimdiki hedefi ise Yunanistan’ın Atina kentinde yapılacak Ümitler AvrupaŞampiyonası’nda dereceye girebilmek.

 

Başarılar ailemi ikna etti
12 yaşındayken mahalledeki arkadaşlarıyla birlikte judoyayazıldıklarını belirten Akyüz, “O arkadaş grubumdan sadece ben devam ediyorum.Okul-spor yaşantımı birlikte sürdürerek ilerde başarılı ve örnek bir sporcuolmak istiyorum. İlk başlarda ailem judo yapmamı istemese de kısa zamanda gelenbaşarılarla onlar da beni her zaman destekledi. Judoda şu an iki hayalim var:Tüm rakiplerimi yenerek altın madalya kazanmak ve 2020’de Japonya’nın başkentiTokyo'da kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek”dedi.

 

En büyük destekçisi Kocatürk
Olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden İzmir BüyükşehirBelediyesi sporcusu Gülşah Kocatürk ile antrenman yaptıklarını belirten Akyüz,“Gülşah ablamız bize her zaman örnek oluyor ve destekliyor. Yanlışlarımızısürekli göstererek daha iyiyi yapmamızı söylüyor” diye konuştu.  

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv