Kadifekale’de iftar

  • 0
  • 1.092
Yazı Boyutu:

İzmir’in kentsel dönüşüm alanlarının başında gelen Kadifekale’nin Duatepe Mahallesi sakinleri, oruçlarını EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’la birlikte açtı. Ramazan ayı boyunca maddi durumu yetersiz vatandaşların yemek ihtiyacını karşılayan Aşevi’nin tadilatını yaptıran Aslan, Mahalle Muhtarı Muharrem Koç’un davetini geri çevirmedi ve mahalle sakinleri ile birlikte iftar yaptı. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Aslan’ın katkısı ile çok daha hijyenik koşullara kavuşan Duatepe Aşevi’nde günde 18 mahalleden bin 200 kişiye yemek veriliyor.
 
Bir yandan önümüzdeki günlerde Türkiye gündeminin önemli bölümünü meşgul edecek olan kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar yürüten bir yandan EGE-KOOP Proje Merkezi ile İzmir’e çağ atlatacak türde projeler hazırlatan bir yandan da Sağlık Serbest Bölgesi’nin İzmir’e kazandırılması yönünde yoğun bir uğraş veren EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, sosyal çalışmaları da ihmal etmiyor.

ORUCUNU MAHALLELİYLE AÇTI
Aslan, önceki akşam Kadifekale’nin Duatepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, orucunu onlarla birlikte açtı. Kentsel dönüşüm alanlarının başında gelen ve sakinlerinin büyük bölümü dar gelirli vatandaşlardan oluşan Duatepe Mahallesi’ndeki Aşevi’nin tadilatını yaptıran Aslan, ziyaretini Muhtar Muharrem Koç ve mahallenin ileri gelenlerinin daveti üzerine gerçekleştirdi.

YEMEK DAĞITTI…
İftar öncesinde Aşevi’nde yemek almak için bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Aslan, çocuklarla da özellikle ilgilendi. Çocukların ‘Aslan baba’, ‘Aslan amca’ diye elini öpüp, sarıldıkları EGE-KOOP Genel Başkanı Aslan, mercimek çorbası, etli taze fasulye, pilav ve tatlıdan oluşan yemekleri de bir ara kendisi dağıttı.
 
“ALLAH ASLAN BAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN…”
Mahalle halkı katkılarından dolayı Aslan’a teşekkürlerini iletirken Duatepe Mahalle Muhtarı Muharrem Koç da, “ Allah Başkanımızdan razı olsun. Onun sayesinde binlerce insan Ramazan boyunca çok daha hijyenik koşullarda yemek yeme şansı elde etti. Aşevi’nin çatısı baştan sonra onarıldı. Duvarların ve tabanın fayansları yenilendi. Aşevi’nden sadece bizim mahalle halkımız yararlanmıyor. Kadifakale’de 18 mahalleden insanlar yemek ihtiyacını buradan karşılıyor. Günde bin ile bin 200 kişi arasında insana yemek dağıtıyoruz. Kendisine minnet borçluyuz.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Arşiv