Kadın Dostu Belediye

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kadınlara yönelik çalışmalar gerçekleştiren Dikili Belediyesi, yeni uygulamasını devreye soktu. Kadınların psikolojik, sosyolojik ve hukuki destek gibi birçok ihtiyaçları için “Biz Varız” hattı faaliyete girdi.

  • 0
  • 272
Kadın Dostu Belediye
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kadınlara yönelik çalışmalar gerçekleştiren Dikili Belediyesi, yeni uygulamasını devreye soktu. Kadınların psikolojik, sosyolojik ve hukuki destek gibi birçok ihtiyaçları için “Biz Varız” hattı faaliyete girdi. Kadınlar, haftanın her günü 09.00-21.00 saatleri arasında Dikili Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nin “0535 454 11 87” numaralı Kadın Danışma Hattı’nı arayabilecekler.

Sosyal destek hizmeti
Her türlü şiddete karşı başlatılan uygulama kapsamında isterlerse kadınlara İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Roman Kültür Merkezi ve Kadın Dayanışma Ek Hizmet Binası’nda konularında deneyimli avukat, sosyolog ve psikolog eşliğinde haftanın iki günü sosyal destek hizmeti de verilebilecek.

“Kadınlarımız yalnız değil”
Dikili’de kadınlara her alanda pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “ Ülkemizde yaşanan kadına şiddet vakalarındaki artış bizleri son derece endişe altına almaktadır. Bu gidişata bir nebze olsun dur demek için 'Biz Varız' uygulamasını başlattık. Kentimizde başta aile içi şiddet olmak üzere her türlü şiddete maruz kalan tüm kadınlarımızın yanındayız. Buradan onlara sesleniyorum. Bu kentte yalnız değilsiniz. Bizlere “0535 454 11 87” numaradan ulaşabilirsiniz. Kadınlarımızı korumak, bu kentte yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek bizlerin görevi" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv