Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in üçüncüsü İzmir’den

  • 0
  • 1.939
Yazı Boyutu:

Anadolu Hayat Emeklilik’in gelenekselleşen fotoğraf yarışması Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’11’de dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eserin yer aldığı sergi, 5 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı.  Yarışmada üçüncü olan Ebru Çınar, üçüncülük ödülünün yanı sıra başarı sertifikasını Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu’nun elinden aldı. Bu yıl da “Anneler Günü” haftasına denk getirilerek tüm annelere ithaf edilen Sergi, 29 Mayıs’a kadar Kadıköy’deki Tepe Nautilus Alışveriş Merkezinde ziyaretçilerini bekliyor.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında beşincisi düzenlenen, kadınlara özel fotoğraf yarışması Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in açılış töreni bu yıl da fotoğrafseverleri bir araya getirdi. “Hayata Dair” temasıyla gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren Ece Polen Erciyas ve Ebru Çınar’a başarı belgelerini takdim eden Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, yarışmaya gösterilen yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Uğurlu: “Anadolu Hayat Emeklilik olarak Kadın Gözüyle Hayattan Kareler projesine, kadınlarımızın hayata ve dünyaya bakışlarını fotoğraf kareleri aracılığıyla yansıtacakları bir platform yaratmak amacıyla başladık. 2007 yılından bugüne 5 bine yakın kadının 20 bini aşkın fotoğrafla katıldığı yarışmamız, geride bıraktığı beş yılda Türkiye’nin en çok ilgi gören yarışmalarından biri haline geldi. Son üç yıldır “Hayata Dair” teması ile düzenlediğimiz yarışmamızı bu yıl da yaptığımız işlerde bize daima ilham veren kadınlarımıza ve her şeyin en iyisine layık olan annelerimize ithaf ettik” dedi.

“Bu fotoğraf ‘kadın’ı anlatıyor”
2001 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’ne girdiğinden bu yana fotoğraf çektiğini belirten Ebru Çınar’a göre bu fotoğraf ‘kadın’ı, kadının yolculuğunu, gitmek isteyip de gidememesi durumunu anlatıyor. Çınar, İzmir’de mahalle arasındaki bir dükkânın önünde fotoğrafladığı vitrin mankenine yüklediği anlamı ise şu sözlerle dile getiriyor: “Tülden bir kadının yolunu arayan yolculuğudur bu. Geri dönmeyi beceremeyeceği, bir kez gitse artık hep gideduracağı için asla çekip gitmeyen tül kadının yolculuğu. Kendine doğru ilk adımını atan kimsesiz bir yolculuk. Geniş zamanda, olmuşların ve olacakların vaktinde, hiç kimse olana dek eksilterek kendini yol alan tül kadının yolcu Kararsız selamlaşmalardan, iyi hesaplanmış karşılaşmaların anlık yüzlerinden gizlemiş yüzünü. Yolculuk için hafiflemiş belli ki tül olmuş. Kendine aldırmayan ayaklarının seyir halindeki görüntüsü yürüdüğü yollara bakıp, gidemediklerinin yasını tutan ayakları… Gitmenin yol olduğu, yolun düş olduğu, yolculuğun kimsesizlik olduğu hem zaten ‘kimse’ olmanın çok da umursanmadığı haritasız ve zamansız bir yolcunun yolculuğu.  Ayaklarının en genç halini almış yanına, belki biraz ütopik olur ama, yolcu yol olur sonunda.”
Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’11’de Arel Üniversitesi GSF Dekan Vekili Prof. Güler Ertan, fotoğraf sanatçıları Aramis Kalay, Timurtaş Onan, Laleper Aytek ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney’den oluşan jüri ilk üç eserin yanı sıra sergilenmeye değer görülen birbirinden çarpıcı 41 fotoğraf seçti. Bu yılki sergide yer alan, insana, hayata ve özellikle kadına dair bu 44 fotoğraf karesi, toplumsal belleğimizin kadına dair nadide mozaiğinin birer parçası olarak öne çıkıyor.

Kadınların objektifinden 44 kare 29 Mayıs’a kadar Tepe Nautilus’ta
Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’11 fotoğraf sergisinde sanatseverlerle buluşan 44 fotoğraf, her yıl olduğu gibi 2011 yılında da özel bir katalogda toplanarak ölümsüzleştirildi. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler sergisi, 29 Mayıs’a kadar İstanbul Kadıköy’deki Tepe Nautilus AVM’de görülebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv