Kadınara ücretsiz sağlık eğitimi

  • 0
  • 870
Yazı Boyutu:

AliağaBelediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğindeilçedeki Kadınlara ücretsiz “kadın sağlığı” eğitimi verecek.  Belediye ile TAPV arasında imzalanan protokolkapsamında gerçekleşecek eğitim 13 hafta sürecek.

Eğitimprogramının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı 6 Ocak 2014 Pazartesi günü saat14.00’de Belediye Meclis salonunda yapılacak. 

KADINLAR 12 FARKLIKONUDA BİLGİLENDİRİLECEK
AliağaBelediyesi Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü ile Aile ve Kadın DanışmaMerkezi tarafından verilecek eğitimde Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP)uzmanı Hande Tırmık beslenmeden kadın sağlığına, güvenli annelikten bebek veçocuk davranışlarına kadar 12 farklı konuda kadınları bilgilendirecek.

Eğitimprogramına 18-49 yaş arası kadınlar katılabilecek. 13 haftalık programınsonunda düzenli katılanlara katılım belgesi ve eğitimlerde anlatılan konularınözetlendiği “Kadın Sağlığı” kitabı verilecek. 

KAYIT VE BİLGİ İÇİNTELEFON: 6161980 (Dahili 208)
Haftadabir gün 90 dakika olmak üzere 13 hafta sürecek olan eğitim programının tanışmave bilgilendirme toplantısı 6 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 14.00’de BelediyeMeclis salonunda yapılacak. Eğitim programında 2. Haftadan sonra yeni katılımcıkabul edilmeyecek. Ücretsiz olarak verilecek kadın sağlığı eğitim programınakatılmak isteyenlerin 6161980 (dahili 191) numaralı telefondan kayıt yaptırıp,bilgi alabilecek 

BAŞKAN TURGUT OĞUZ:SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN, EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”
“Sağlıklı toplum, ancak bilinçli kadınlarla mümkünolur” diyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Türkiye Aile Sağlığı vePlanlaması Vakfı ile birlikte kadınlara yönelik sağlık eğitimine başlıyoruz. 13hafta boyunca kadınlarımıza gıda, beslenme, temizlik, annelik, iletişim gibikonularda eğitimler vereceğiz. Eğitimlerde bilgi sahibi olan kadınlaröğrendiklerini aileleri ve çevresiyle paylaşarak daha sağlıklı bir toplumunoluşmasına katkıda bulunacak. Ücretsiz eğitim programına 18-49 yaş arası tümkadınları bekliyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv