KADINLAR GİYSİ PLATFORMU İLE ‘ŞIK’ OLACAK

  • 0
  • 612
KADINLAR GİYSİ PLATFORMU İLE ‘ŞIK’ OLACAK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kadınlar, vücut yapısına uygun giysi tasarımlarına internet ortamında ulaşacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyenleri tarafından TÜBİTAK projesi olarak hazırlanan çalışmada, kadınlar tasarım, trend, renk, sezon ve özel günlere göre vücut yapılarına uygun giysileri belirleyebilecek.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arzu Vuruşkan yürütücülüğünde İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, Elektrik – Elektronik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker İnce, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş’in yer aldığı projede, kadınların giyim alışveriş kıstaslarına, renk ve tarzın yanı sıra vücut uygunluğu önem kazanacak.

“Akıllı Sistemler ile Giysi Tasarım Platformunun Geliştirilmesi” başlıklı proje hakkında bilgi veren İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arzu Vuruşkan, internet üzerinden çok fazla alışveriş yapıldığını, en fazla alışverişin de giysi üzerine gerçekleştirildiğini kaydetti. İnsanların giysi alışverişinden hem mutlu olması hem de internet üzerinden satın alma oranlarını göz önünde bulundurarak projeyi gerçekleştirmeye karar verdiklerini aktaran Vuruşkan, “Kullanıcılara farklı vücut şekillerine göre giysi tasarım önerileri sunan web tabanlı bir platform hazırlıyoruz. Kullanıcı kendi vücut tipini sistem üzerinde tanımlıyor. Sistem, kullanıcının vücut tipine uygun giysi kombinasyonunu belirliyor. Bunun için daha önceden sisteme yüklenmiş olan giysi tasarım arşivini kaynak olarak kullanıyor. Farklı kolleksiyonlar yer alacak. Kişinin kesinlikle vücut yapısına uygun giysiler önerilecek” dedi.

Mutlu Giysi Alışverişi
Kişilerin giysinin rengini, tarzını sevdiğini ancak vücuda uygun olmaması durumunda giyimden vazgeçildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Vuruşkan, “Giysi alışverişinde en önemli memnuniyet ölçütü aslında vücuda uygunluktur. Çalışmamızla birlikte kadınlar, kendi zevklerine ve vücut yapılarına uygun giysileri belirleyebilecekler. Daha sonra da alışverişleri sırasında bu kriterlere uygun giysileri alarak memnun olacaklar. Giysi arayışlarındaki kararsızlık süreci azalacak, daha çabuk alışveriş yapacaklar. Çalışmamızda öncelikle vücut tiplerine uygun giysi tasarımları yapacağız. Bunlar, web sayfasına yerleştirilecek. Yazılım hazırlanacak ve kullanıcılara sunulacak” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Astronomi sohbetleri başlıyor

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Arşiv