KADINLAR GÜNÜNE FRANSIZ DOKUNUŞU

  • 0
  • 631
KADINLAR GÜNÜNE FRANSIZ DOKUNUŞU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’e değer katan iş kadınları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Fransız Şefler Joseph Viola ve Sebastien Bouillet ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde, çikolata atölyesine katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’in ziyaret ettiği kadın başkanlar, Viola ve Bouillet’ten küçük mutfak sırları öğrendi.

Lyon Aşçılar Birliği ile (Les Toques Blanches Lyonnaise) yapılan anlaşma çerçevesinde İEÜ öğrenci şeflerine ders vermek üzere Fransa’dan gelen Şefler Viola ve Bouillet, İzmir’in gelişmesinde öncülük eden iş kadınlarıyla bu önemli günü birlikte geçirmekten onur duyduklarını kaydetti. Etkinliğe, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Başkanı Berkay Eskinazi, Koruncuk Vakfı İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli, EGİAD Başkanı Seda Kaya, İTO İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Kültürpark Rotary Kulüp Kurucu Başkanı Ayçe Dikmen, Mert Optik Genel Koordinatörü Melisa Pala katıldı.

Anlamlı Gün
Etkinlik sonunda katılımcılara sertifika verip İEÜ fuları hediye eden Başkan Ekrem Demirtaş, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İzmir’in öncü ve önder kadınlarıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştiğini belirterek, kentin önde gelen iş kadınlarının Fransız Şeflerle birlikte anlamlı bir güne imza attığını söyledi.

Mutfaktan Yasa Yapıcılara Çağrı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, güzel bir gün yaşadıklarını ancak kadın haklarıyla ilgili yasa yapıcıların cezaları arttırıcı düzenlemeler yapmasını istediklerini bildirdi.  Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Başkanı Berkay Eskinazi ise, günlük stresin içinden çıktıkları farklı bir gün yaşadıklarını aktararak, kadının hayatın her yelpazesinde başarıyla yürüdüğüne dikkat çekti. İTO İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı da, mutfağın en fazla emek isteyen alan olduğunu, kadınların her alanda başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Fransa’dan Gelen Tatlar
Kadın başkanlar, Şefler Viola ve Bouillet yönetiminde hem Fransız yemeklerinin örneklerinden hem de çikolatadan farklı tatlıların yapımını gerçekleştirdi. Gün boyunca her iş kadınına İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden bir öğrenci şef, asistanlık yaptı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv