Kadınlar Gününe özel temizlik

Dünya Kadınlar Günü’nde Torbalı Kadın Girişimciler İcra Kurulu farklı bir etkinliğe imza attı. Ahmetli Köyü’nde buluşan iş kadınları doğal ve tarımsal alanlara bırakılan plastikleri toplayıp plastiğin dünyanın ekolojik dengesine verdiği zarara dikkat çekti.

  • 0
  • 875
Kadınlar Gününe özel temizlik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya Kadınlar Günü’nde Torbalı Kadın Girişimciler İcra Kurulu farklı bir etkinliğe imza attı. Ahmetli Köyü’nde buluşan iş kadınları doğal ve tarımsal alanlara bırakılan plastikleri toplayıp plastiğin dünyanın ekolojik dengesine verdiği zarara dikkat çekti.
 
Torbalı Ticaret Odası (TTO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri 8 Mart dünya kadınlar gününde daha temiz bir dünya için önemli bir farkındalığa imza attılar. Ahmetli Köyü’nde buluşan Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri tarımsal ve doğal alanlara bırakılan plastikleri topladı. Etkinliğe eşi ile birlikte katılan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun kadın girişimcileri duyarlılıklarından ötürü tebrik etti. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Torbalı Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülesin Atalay “Böylesine önemli bir günde, kadınların dünyayı iyileştirdiğini ve güzelleştirdiğini vurgulamak adına iş kadınlarımız ve personellerimiz ile birlikte bir farkındalığa imza atmak istedik. Plastik atıklarını gelecek nesillere yani çocuklarımıza miras bırakmak istemiyoruz. Bizlerde bugün Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde bir farkındalık oluşturarak doğaya atılan plastikleri topladık” dedi. Artan kadına şiddet vakalarına da dikkat çeken Atalay “Tabi bir diğer dikkat çekmemiz konu da ülkemizde artan kadına şiddet ve kadınların iş hayatındaki yeri sorunlarıdır. Kadını koruyan değil erkeği bilinçlendiren çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle de anaç duygularını doğayı iyileştirmek için kullanan kadınlarımız nezdinde daha eşit, daha adil ve şiddetsiz günleri umuyor ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi.

BU FARKINDALIĞIN ARTMASI GEREKİYOR
Torbalı Ticaret Odası Meclis Üyesi Demet Aslan ise plastiklerin doğaya verdiği zararı anlattı. Aslan şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki günlük hayatta kullandığımız çoğu plastik materyalin kaynağı petroldür. Plastikler, çöpe atıldığı zaman çürümez, paslanmaz, çözünmez, biyolojik olarak bozulmaz ve doğada bozulmadan uzun yıllar kalır. Suyun ve toprağın kirlenmesine neden olur. Sulardaki canlılara zarar verir hatta ölümlerine neden olur. Plastik atıkların çöp olarak katı atık depolama sahalarına gömülmesi ya da yakılması yerine geri dönüşüme katılarak tekrar kullanılması dünyamızın ekolojik dengesini sağlamak için önem taşımaktadır. Ucuz olması nedeniyle birçok üründe kullanılan plastik materyali, doğaya en fazla zarar veren atıklardandır.” Dedi. Plastik ürünlerin doğada yaklaşık 1000 yıl yok olmadığına dikkat çeken Aslan  “Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşir. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekmektedir. Biz bugün Ahmetli Köyünde doğaya ve tarımsal alanlara bırakılan plastikleri alanı temizledik. Umarım önümüzdeki senelerde daha geniş katılım ile bu farkındalığı arttırmış oluruz.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv