Kadınlar sesini İzmir’den duyurdu

  • 0
  • 796
Yazı Boyutu:

Türkkadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 79’uncu yıldönümünde KonakBelediyesi, UluslararasıKadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Söyleşi düzenledi. Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe,kadınların oluşturduğu tüm sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.         

Kadınların haklarına sahip çıkması,özgüvenleri, bilgi ve yetenekleriyle haklarını aramaları için büyük bir adımoluşturan etkinlikte Devlet eski Bakanı, , UluslararasıKadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Işılay Saygın,haklarına sahip çıkan tüm kadınları kutladığını ifade ederek şöyle konuştu:“Türkiye’dekadınlar tüm meslek alanlarında çok başarılı. Mimarlarda yüzde 38, avukatlarda37, öğretim görevlileri ve profesörlerde yüzde 41kadınız ama karar almamekanizmalarında yokuz. Genel müdür yok, müşteşar yok. Bir tane göstermelikvali, bir tane göstermelik bakan var. Yüzde 41 oranında kadınlar bileğininhakkıyla çalışıp emek veriyorsa karar alma mekanizmalarında neden yok. Üstelikkadınların iş gücüne katılım oranı da yıldan yıla düşüyor. Biz artık hakkınıarayan, sesi gür çıkan kadınlar istiyoruz.”

“Kadınların merkez üssü İzmir olsun”
TürkiyeBarolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu da Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadınların gururgününü kutladı. Feyzioğlu, Türk siyasetine kadınların çağ atlatacağını vurgulayarakşunları söyledi:“Bir yerdekadın seçilmiş idareci ya da temsilci varsa hemen kadınların sorunlarıylailgili bir alan bulunur ve ‘bununla uğraş’ denir. İyi de kadınların kafasıkadın sorunları dışında bir şeye çalışmıyor mu sanıyorsunuz? Ama ne zaman kikadınlar erkeklerin de çalıştığı alanlarda alın terlerinin hakkı olduğunuortaya koyarak gelirler başarısını gösterecek işte o zaman biz adam oluruz.Kadınlar seçilmek için tuttuğunu koparan bir mücadele yürütürler ve erkeklerebenzemek yerine kadın kimliğiyle seçilirse o zaman çağ atlarız. Siyasetiçağdaşlaştıracak olan, rakı sofrasından da tekkelerden de uzak tutacak olankadındır. ”

Kadındernekleri temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Türkiye Barolar BirliğiBaşkanı Metin Feyzioğlu, İzmir’in farkının altını çizerek “Kadınların merkezüssü İzmir olsun” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv