Kadınlara ‘sağlıklı yaşam’ eğitimi

  • 0
  • 594
Kadınlara ‘sağlıklı yaşam’ eğitimi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kadınlara yönelik hizmet ve etkinlikleriyle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için her ay mahalle merkezlerinde seminerler düzenliyor. 7 farklı mahallede bulunan merkezlerde Aralık ayı boyunca; meme kanseri, osteoporoz, doğuma hazırlık ve zayıflama konularına ilişkin ücretsiz eğitimler verilecek.

UZMANLAR ANLATIYOR
Mahalle Merkezlerinde düzenlediği kurs ve söyleşi gibi etkinliklerle ailenin her bireyine dokunan Karşıyaka Belediyesi, sağlık alanında da önemli bir eğitim hamlesi başlattı. Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından; Eylül ayından bu yana mahalle merkezlerinde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen seminerlerle yüzlerce Karşıyakalıya ulaşıldı. Büyük ilgi gören ücretsiz seminerler, 9 Aralık’ta “Aç Kalıp Kilo Almak Yerine, Yiyerek Kilo Verebilirsiniz” başlığı altındaki eğitimle devam edecek. Beslenme ve diyet uzmanları, saat 11.00’de İnönü Mahalle Merkezi’nde zayıflamak isteyen kadınlara önemli ipuçları verecek.
 
DOĞUMA HAZIRLIK
Uz. Dr. Neşe Korkmaz’ın verdiği “Meme Kanseri” semineri, 15 Aralık’ta Nergiz Mahalle Merkezi; 23 Aralık’ta da İnönü Mahalle Merkezi’nde gerçekleşecek. Osteoporoz semineri, 29 Aralık’ta Mustafa Kemal Mahalle Merkezi’nde yapılacak. Kadın Sağlığı Uzmanı ve Doğum Danışmanı Oya Coşkunol, “Doğum ve Ebeveynliğe Hazırlık” semineriyle, 24 Aralık’ta Bostanlı Mahalle Merkezi’nde kadınlarla buluşacak.
 
BOŞANMA SÜRECİNDE KADIN
Öte yandan psikoloji, hukuk ve kişisel gelişim gibi farklı alanlarda da eğitimlerin gerçekleştiği mahalle merkezlerinde; önümüzdeki ay “Boşanma Sürecinde Kadın” seminerlerine imza atılacak. Avukat Özge Özşahin 24 Aralık’ta Yalı Mahalle Merkezi’nde, 25 Aralık’ta da Nergiz Mahalle Merkezi’nde, boşanma sürecindeki kadınlara yol gösterecek, haklarını anlatacak.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv