Kadınlara Ücretsiz Mamgrafi Merkezi

  • 0
  • 1.111
Yazı Boyutu:


Karşıyaka Belediyesiaralıksız sürdürdüğü açılışlarına bir yenisini ekleyerek “Halk Sağlığı Evi”nihizmete soktu. Kadınlara ücretsiz mamografi çekimi yapacak olan  merkezin açılmasıyla kansere karşı erken tanıimkanın sağlanacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Sosyaldemokrat belediyelerin farkını soranlara işte cevap veriyoruz. Bu merkezyaşanan sıkıntıları önleyecek, kadınlarımıza ücretsiz sağlık hizmeti üretecek.“ dedi.
 
Karşıyaka’da kadınlarınsosyal yaşam ve üretime katılmaları için pek çok projeyi hayata geçirdiklerinibelirten Başkan Durak “ Sürekli Eğitim Merkezin’de kurslarımıza katılankadınlarımız el becerilerini geliştirip yeni meslekler öğrenmektedir. Evdeüretim projesi ile ev hanımlarının aile bütçesine katkı imkanı sağlıyoruz.KOSGEB işbirliğinde girişimci kadınlara yeni iş imkanları sağlıyoruz. KadınDanışma Merkezlerimizde yüzlerce kadın aktif olarak hizmet almaktadır. Şiddetemaruz kalan kadınlarımıza kadın sığınma evimiz sahip çıkmaktadır. Kadınlarımızayönelik daha pek çok hizmeti vermekteyiz.“ dedi.
 
Yeni açılan Halk SağlığıEvi’nin kanserle mücadelede önemli bir hizmet sağlayacağını belirten Durak “Dünyada her 8 kadından biri meme kanseri riski taşıyor. Erken tanı konulardayüzde 95 başarı sağlanıyor. Karşıyakalı kadınlarımız hastanelerde sırabeklemeden, özel merkezlerde ücret ödemeden buradan hizmet alabilecek. “ dedi.Törende konuşan DedebaşıMahalle Muhtarı Şuayip Kayataş ile İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü AlevArdıç’ta verilen hizmetin çok önemli olduğunu belirterek Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak’a teşekkür etti.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv